CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

PREVIEW WOMEN x LEXSON

PREVIEW WOMEN x LEXSON

De Bredase modedistributeur LEXSON heeft dit jaar de damescollectie verder uitgebreid en kan niet wachten deze tijdens de dames editie van PREVIEW te laten zien bij de prachtige LEXSON-space van maar liefst 90 m2. Lees hier welke 6 damesmerken op 15 januari aanwezig zijn.

New knit on the block avec ēlan is een eigen label van LEXSON en bestaat precies 1 jaar. Het merk doet niet aan dertien in een dozijn. Veel liever is ze de spreekwoordelijke kers op de taart. Het Nederlandse merk wil laten zien dat lang niet alle breisels ‘wollig’ zijn en kiest in plaats van minimalistische clean-cut silhouetten juist bewust voor sprankelende smaakmakers in sterke kleuren. Zo vertelt Brand Manager Ket Rouwette: ‘achter de schermen bouwen vijf female creatives met elk een eigen expertise aan het merk avec ēlan. Hoewel we allemaal heel verschillend zijn, delen we dezelfde niet te temmen bevlogenheid. We zijn stuk voor stuk mega gepassioneerd, super enthousiast en ultra-ambitieus. Precies zo zien we avec ēlan ook en dat is waar de naam vandaan komt.’

Verder begon het jaar met het goede nieuws dat VARLEY de handen ineen slaat met LEXSON als distribiteur. VARLEY is wat je krijgt wanneer je de actieve LA lifestyle mixt met een vleugje Londense elegantie. Zo is Brand Manager Britt Poetiray razend enthousiast om te starten met dit merk. Volgens haar richt het merk zich op de elevated everyday wardrobe met essentials voor vrouwen die er bij voorkeur een actieve levensstijl op nahouden. Het inlijven van VARLEY is ook een ‘dream come true’ voor de LEXSON-founder Maarten Janse: ‘We zijn ongelofelijk trots op onze partnership met Varley. Voor mij is het echt een droommerk om mee in zee te gaan. Werkelijk alles klopt. De collecties zijn om door een ringetje te halen, social media-technisch staat het als een huis en er is recentelijk een parel van een brandstore gelanceerd.’

varley-5.jpeg varley-2.jpeg 

Naast de twee redelijk nieuwe damesmerken binnen het merkenportfolio, zal de LEXSON-space ook ruimte maken voor de welbekende jassenspecialist ELVINE. Dit jassenmerk uit Zweden richt zich op functionele en duurzame jassen die winddicht en waterafstotend zijn. Accountmanagers Annabelle, Floor en Sophie staan te popelen om de nieuwe collectie te presenteren. ‘De collectie is nóg duurzamer, van betere kwaliteit, zodat deze jaren meekunnen’– zegt accountmanager Floor.

Sales agent Dunya van der Zeijden van Zeijden Brands weet alle ins en outs over de broekenspecialist FIVEUNITS. Dit merk is ijzersterk in het maken van dames pantalons. Dunya is regelmatig op bezoek bij het HQ in Kopenhagen en werkt nauw samen met het sales en design team. De designs zijn vrouwelijk, elegant en gemaakt met veel liefde voor details. Naast de seasonal collecties, heeft het merk ook een Never Out Of Stock collectie die erg gewaardeerd wordt door de klanten.

denafv-ankle-871-dark-grey-melange-40218-2335-content.jpg

Het merk PEAK PERFORMANCE brengt streetwear en active wear samen. Het merk staat bekend om zijn ski- en sportcollecties. Modedistributeur LEXSON richt zich voornamelijk op de fashion streetwear collectie. Het merk ademt active lifestyle en dit is ook de reden van het bestaan. Hoe de nieuwe collectie omschreven wordt? Volgens Accountmanager Gijs Maas bestaat de collectie uit een mooie mix van iconische en trendy stijl gemaakt voor het hedendaagse leven, maar ook geschikt voor een actievere activiteiten.

TIGER OF SWEDEN is het Zweedse merk dat bekend staat om de tijdloze elegantie en eigentijdse stijl. De minimalistische designs en het vakmanschap van topkwaliteit bieden het merk moderne kledingstukken die de essentie van Scandinavische verfijning vangen. Volgens accountmanager Ket Rouwette is de damescollectie gericht om traditie te verbinden met innovatie, waardoor het een favoriet is voor diegenen die streven naar tijdloze klasse met een hedendaagse twist.

Ontdek de nieuwste damescollectie van Lexson tijdens PREVIEW WOMEN op 15.01.24. 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...