CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Bekijk de nieuwe collectie van MBT

Bekijk de nieuwe collectie van MBT

De nieuwe AW24 collectie van MBT is veelbelovend. Door de ontwikkelingen in diverse zool categorieën is MBT toegankelijker dan ooit. Denk aan lichtgewicht modellen, makkelijk instappen en comfort. Ontdek de nieuwe AW24 collectie nu op de Brandportal.

De oorsprong 
Het verhaal van MBT begon in het begin van de jaren ‘90 toen de Zwitserse ingenieur Karl Müller de Masai-mensen zag lopen op zachte, ongelijke grond, blootsvoets. Hij was gefascineerd door hun rechtopstaande houding en moeiteloze gang & welzijn. Geïnspireerd door deze 'observatie', besloot Müller om een schoen te creëren die de natuurlijke loopomstandigheden van de Masai nabootste.  Dit leidde tot de geboorte van het merk MBT: Masai Barefoot Technology.

De wetenschap 
Het kernprincipe van de ontwerpfilosofie van MBT is de introductie van een uniek gebogen zool. Deze zool, vaak aangeduid als de "rocker sole" (wiegende zool), is ontworpen om het ongelijke terrein van de natuurlijke omgeving van de Masai na te bootsen. Het idee is om spieren te activeren die doorgaans verwaarloosd worden bij het dragen van conventionele schoenen. Dit resulteert in een betere houding, verbeterd evenwicht en geactiveerde spieren

De technologie
De schoenen van het merk MBT bevatten een geavanceerde technologie. Zo hebben de schoenen een speciaal ontworpen schacht en sensortechnologie. De schacht, gepositioneerd in de tussenzool, verbetert stabiliteit en ondersteuning en vult de wiegende zool aan voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en spierstimulatie. De geïntegreerde Masai sensor in de zool reageert op variaties in terrein en lopen, bevorderen een natuurlijke loopbeweging en optimaliseren spierbetrokkenheid. Deze gespecialiseerde combinatie van schacht en sensortechnologie onderscheidt de collectie van MBT en toont het merk zijn toewijding aan innovatief ontwerp en allesomvattende voetgezondheid.

De voordelen 
De collectie van MBT biedt de dragers een reeks voordelen, waaronder verbeterde houding, verhoogde spierbetrokkenheid en verminderde stress op gewrichten. Het unieke ontwerp van de schoenen moedigt een rollende beweging aan van hiel tot teen, activeert verschillende spiergroepen en bevordert een natuurlijker looppatroon. MBT dragers melden verlichting van rugpijn, verbeterde bloedcirculatie en een gevoel van verhoogde energie na het opnemen van MBT schoenen in hun dagelijkse routine. Op deze manier zijn de schoenen ontzettend toegankelijk en voor een vriendelijke (inkoop)prijs.

Bekijk de collectie online
Benieuwd naar een greep uit de collectie? Bekijk de nieuwe AW24 collectie op de BrandPortal.

BrandPortal Registreren

Contactgegevens
Roeland van Deursen
06 57 30 45 32
roeland@walkonmbt.com

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...