Hoeveel schoenen verstoffen er in de kast?

Een bruiloft, een sollicitatie, een nieuw seizoen of een mooie aanbieding: er is altijd wel een reden om een nieuw paar schoenen aan te schaffen. Maar hoeveel van deze aangeschafte schoenen dragen we uiteindelijk? En hoeveel paar laten we verstoffen in de kast?

Het is niet heel verrassend dat uit het onderzoek blijkt dat vrouwen een grotere schoenenverzameling hebben dan mannen. De helft van de vrouwen zeggen dat ze meer dan 10 paar schoenen hebben. Bij mannen is het iets meer dan een kwart. 38% procent van de mannen neemt het genoegen met minder dan 5 paar schoenen. Slechts 15% van de vrouwen heeft minder dan 5 paar schoenen.

ongebruikte-schoenen.png

Desondanks dat een gemiddelde vrouw een grotere schoenenverzameling heeft, betekent dit niet dat alle schoenen regelmatig gedragen worden. Bijna de helft van de vrouwen heeft minimaal 5 paar schoenen ongebruikt in de kast staan. Een kwart van de mannen geeft hetzelfde aan. Wel laat de helft van de mannen maximaal 2 paar schoenen ongebruikt in de kast staan. Wanneer de onderzoeksresultaten worden doorgerekend naar de gehele bevolking, betekent dit dat Nederland minstens 4 miljoen ongebruikte schoenen telt. Zonde!

goede-grafiek.png

Maar waarom laten we bepaalde schoenen verstoffen? De grootste factor blijft comfort te zijn, doordat bijvoorbeeld de verkeerde maat is gekocht. 60% van de vrouwen en 44% van de mannen geven aan dat wanneer de schoenen simpelweg niet lekker zitten, ze in de kast blijven staan. Verder is een lastig te combineren schoen een factor van het ‘verstoffen’.

Bron: Dresscode.nl

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...