Veilig en succesvol inkopen tijdens de schoenendagen in CAST

De afgelopen week stond CAST in het teken van de Schoenendagen (voorheen bekend als BUY & BLOOM). Een evenement met gastexposanten en open dagen van zondag 13 september tot en met vrijdag 18 september. Het aanbod op de gastexpo was stukken sterker dan voorgaande edities met positieve reacties van exposanten en bezoekers. De drukte bleef naar verwachting uit en gaf desondanks een prettige sfeer om in te werken.

Minder beursbezoekers, goede opkomst bezoekers gastexpo
Ondanks de tropische temperaturen buiten was de opkomst van bezoekers op zondag en maandag op de gastexpo vergelijkbaar met vorig jaar. “De reacties van gastexposanten waren enthousiast. Op zondag was het rustig en op maandag werd dit met constante aanloop overall goed’’, aldus Caroline Beitler van CAST. De gewenste spreiding van bezoekers voor de woensdag, donderdag en vrijdag bleef helaas een beetje uit.

Showrooms
Alle vaste showrooms waren voor het eerst sinds een aantal jaren de hele week geopend. “We hebben hiervoor gekozen om meer spreiding van bezoekers te kunnen genereren in verband met de noodzakelijke maatregelen”, aldus Marijn Verschure van CAST. “In de toekomst hopen we dat bezoekers ook meer verspreid over alle dagen en maanden CAST bezoeken in plaats van enkel seizoensgebonden. Op deze manier wordt er meer gebruik van faciliteiten op locatie gemaakt. Wij zijn hier tegenwoordig goed op ingericht en hopen dat met name de kleine zelfstandige winkels niet meer massaal op één moment in het seizoen komen. Het is toch juist veel prettiger om in ongedwongen sfeer goed door collecties heen te gaan en afgewogen beslissingen te nemen.”

foto-schoenendagen.jpg

Gastexposanten
De gastexpo kende een sterke aanbod van merken op de maandag en de dinsdag. Op zondag en maandag waren onder andere Fred de la Bretoniere, Bulaggi, Filomoti, Fabienne Chapot, Gant, Ilse Jacobsen, Fratelli Rossetti en United Nude aanwezig.

foto-schoenendagen2.jpg

foto-schoenendagen4.jpg

Door de nieuwe opzet van deelname konden gastexposanten ervoor kiezen om naast de normale aanwezigheid voor zondag en maandag extra dagen toe te voegen. Zo waren de merken BRONX, Filomoti, Fields of Gold, Ambitious, Ströber, Chaniotakis en Robinson Shoes de hele week bij CAST te vinden. “Deze opzet werkt, als je een bestaande klantenkring en netwerk hebt staan waar je afspraken voorafgaand aan de beurs plant voor de rustigere dagen.”, aldus Caroline Beitler.

 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...