Vegan footwear steeds belangrijker voor millennials

Vegan footwear zal in de toekomst steeds belangrijker worden, vooral millennials zullen vaker de voorkeur geven aan schoenen waar geen dierlijke grondstoffen zijn gebruikt. Dit blijkt uit een onderzoek van Future Market Insights naar de vegan footwear markt.

Zoals eerder verteld zijn het vooral de millenials die vegan kleding en schoenen aanschaffen. Volgens het onderzoek is de jonge generatie meer milieubewust bezig en bereid te kiezen voor verantwoorde merken die bij hun lifestyle passen.

Vegan merken

De jongere generatie kiest steeds vaker voor vegan producten. Verschillende merken over de wereld maken gebruik van gerecyclede materialen en ontwerpen nieuwe vegan footwear collecties. Bekende merken zoals Nike, Adidas, Van Lier, Tamaris en Bulaggi doen mee aan de vegan footwear wereld. De meerderheid van schoenfabrikanten houdt zich nu ook steeds meer bezig over de duurzaamheid van schoenen. De vraag naar vegan stijgt dus zeer erg, vooral de vraag naar vegan in de Verenigde staten is erg groot. De markt richt zich steeds meer op het motto 'better than leather'.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...