CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Vanaf 3 maart is winkelen op afspraak toegestaan

Vanaf 3 maart is winkelen op afspraak toegestaan

De persconferentie van gisteren heeft vermeld dat winkelen op afspraak vanaf 3 maart toegestaan is. Aan deze versoepeling zitten diverse voorwaarden vast.

Het is niet de gehoopte versoepeling waar winkeliers op hoopte maar het is wel een stap in de richting waar men naar toe wil. Klanten mogen vanaf 3 maart de winkels bezoeken maar dan alleen op afspraak. Net zoals bij Click & Collect moet ook het winkelen op afspraak minstens vier uur van te voren worden afgesproken. Daarnaast is er een maximum aantal klanten per verdieping ingesteld. Dit aantal ligt nu op maximum twee personen. Per uur mogen winkeliers in totaal maximaal zes personen toelaten. Dit zou dan per tijdslot van 10 minuten moeten worden ingepland.

Over een mogelijke heropening is tijdens de persconferentie geen uitspraak gedaan. De boodschap dat de winkels, restaurants, cafés en club onder meer dicht moeten blijven is een grote teleurstelling voor ondernemers die sinds de lockdown, nu bijna tweeënhalve maand, verplicht gesloten zijn. De roep onder mode- en schoenenwinkeliers om desondanks toch open te gaan wordt steeds luider.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...