CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Trends Herfst/Winter 2021: DAMESSCHOENEN

Trends Herfst/Winter 2021: DAMESSCHOENEN

Thema's als comfort, genderneutraliteit en terugkeer naar vintage esthetiek zijn onmisbaar in de collectie voor Winter/Herfst 2021. Invloeden van loungekleding manifesteren zich op spannende en onverwachte manieren terwijl stijlen die zowel binnen en buiten gedragen kunnen worden, de toenemende behoefte van de consument aan meer multifunctionele, waarde toegevoegde ontwerpen illustreren.

De Lounge Slouch

Schoenontwerpers volgen de trend in de kledingsector waarbij loungekleding steeds belangrijker wordt. Zo wordt de vorm van laarzen opnieuw geïnterpreteerd met een lounge-achtig gevoel van comfort. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de trend: integratie tussen formeel en casual. Leersoorten zijn zacht en plooibaar en creëren soepelen silhouetten met moderne kleuren.

800x400-trends.jpg

Hoogpolig Comfort

Het pluizige bond voert het comfort extreem op. De overstap van binnen- en naar buitenstijlen wordt, zoals bovenstaande trend ook aangaf, voortgezet met pluizige, tactiele materialen die worden toegepast op pantofelachtige platte schoenen óf zelfs hakken! De scheiding tussen formeel en casual wordt hierdoor steeds minder zichtbaar. Zo krijgen zelfs open sandalen een knusse look met luxe bont gevoerde binnenzolen gecombineerd met een chique bovenwerk. 

800x400-trends2.jpg

De Verfijnde Mannelijke Vintage Schoen

De vintage opleving krijgt een genderneutrale update met klassieke mannelijke schoenen die herbewerkt zijn voor vrouwen. De grove proporties en netjes gepoetste afwerkingen staan hierin centraal. Door de overdreven nopjes en contraserende stiksels wordt er subtiel verwezen naar een onderliggend opstandig karakter waardoor traditionele stijlen op jeugdige consument ook aan zullen spreken. 

800x400-trends3.jpg

Bron: FashionUnited
Beeld: Trendstop 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...