Trendpresentatie: A View on Earth

Stijl Retail Design heeft ook dit seizoen weer mooie en inspirerende trendpresentaties voor AW 21/22 gemaakt. De presentaties zijn te bewonderen bij CAST in Nieuwegein. Met de presentaties willen we bezoekers en exposanten inspireren en aansporen om elementen eruit te halen die gebruikt kunnen worden in de winkel.
Inspiratie 

Het uitgangspunt voor de presentaties is om bezoekers van CAST te verrassen. Stijl Retail Design werd geïnspireerd door de trendlezing ‘Room with a view’ van Trendforecaster Jan Agelink. Hij is expert in het signaleren van lifestyle- en consumententrends die voortvloeien uit de grote veranderingen in onze wereld. Het begrip ‘Room with a view’ hing samen met het coronavirus waarin iedereen vaker thuis is geweest dan ooit tevoren. Met de kaders waardoor we naar buiten kijken zijn verschillende trendpresentaties ontworpen. 

Earth | Western 

De aardse presentatie met alle terra tinten en imperfecte vormen zijn een tegengeluid aan de ‘perfecte’ en maakbare wereld waar we nu in leven. De behoefte aan eerlijke producten stellen ambachten uit verschillende culturen weer centraal. Het maakproces mag zichtbaar zijn. De mannequins van Hans Boodt die in deze presentatie gebruikt zijn voelen ruw en versteend aan. Om de presentatie helemaal af te maken en een etnisch gevoel over te brengen werden dierenhuiden en speren gebruikt.

800-western.jpg
 
Kopieer elementen uit de presentatie 

Tover je etalage of (statement) wand in de winkel om tot een geweldig inspirerende en wervelende plek waar je klanten graag tijd doorbrengen, waar over gesproken wordt en waar de klanten hun aankopen doen. Natuurlijk hoef je niet de hele presentatie te kopiëren, maar neem elementen over die voor jou werken bij jouw winkel passen. Vergeet niet om in deze presentatie je allerbeste producten te presenteren die passen binnen dit thema.

Tips
  • De rode bouw blokken werken ideaal om een dynamisme lay out te creëren;
  • Hergebruik oude materialen;  
  • Maak een paar mooie sfeerfoto’s, zo heb je gelijk content om te delen op je social media kanalen. 
Hoe ziet jouw creatie eruit? 

Ga jij aan de slag met deze DIY? Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! Zet jouw creatie op Instagram en gebruik #castnl. 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...