CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Today is International Flip Flop Day

Today is International Flip Flop Day

Het is Flip-Flop day! Vandaag mogen dan ook zeker de tenen getoond worden! Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten flip-flops en eigenlijk iedereen kent ze. Bij CAST zijn er verschillende leveranciers van flip-flops.
  • Havianas (Fros, showroom 504)
  • Ipanema (Antar Shoe, showroom 469)
  • Hotlava (Nidy, showroom 532)
  • Reef (Fros, showroom 510)
  • Teva (Fros, showroom 205)
  • Birkenstock (showroom 086)
  • Olukai (showroom 427)

Oorsprong Flip Flop Day 

Elke derde vrijdag van de maand juni is het internationale Flip-Flop Day. Flip-Flop Day werd oorspronkelijk bedacht in 2007 door het Tropical Smoothie Café in de Verenigde Staten. Iedere klant die daar op flip-flops binnen komt, krijgt een gratis smoothie van 24ml op de derde vrijdag van juni. Terwijl de klanten van de gratis Smoothie genieten, zamelt het café geld in voor het goede doel genaamd Camp Sunshine. Dit is een organisatie die ernstig zieke kinderen met hun families de mogelijkheid geeft om samen op kamp te gaan en fijne herinneringen te creëren.

Geschiedenis

Flip-flops (teenslippers) worden al duizenden jaren gedragen over de gehele wereld. Ook kan er wel gesteld worden dat deze zomerse slippertjes uitgegroeid zijn tot favoriet van velen. Een ander leuk weetje is dat flip-flops hun naam te danken hebben aan het geluid dat ze maken wanneer je ermee rondloopt. Ook het materiaal waarvan de slippers gemaakt zijn, is in de loop der jaren flink veranderd. Zo werden ze vroeger bijvoorbeeld gemaakt van hout of palmbladeren. Vandaag de dag wordt er veelal gebruik gemaakt van rubber.

Kunst van gerecyclede slippers 

Op deze “International Flip-Flop day” zetten we ook gelijk een heel ander goed initiatief in de spotlight, namelijk Ocean Sole (Nic&Mic). Misschien heb je ze al ontmoet of gezien tijdens ons KICK-ON event op 3 februari 2020? In de producten van Oceal Sole komen kunst en duurzaamheid samen. De beelden worden gemaakt van teenslippers, die door slechte afvalverwerking in de oceaan belanden. Ocean Sole verzamelt ze en gebruikt de teenslippers om unieke kunst van te maken. Jaarlijks verzamelen en verwerken ze zo'n 400.000 teenslippers.

400x600-kickon4.jpg

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...