CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Skechers verminderd 85 procent van het plastic gebruik in de verpakkingen

Skechers verminderd 85 procent van het plastic gebruik in de verpakkingen

Skechers heeft het gebruik van plastic in schoenenverpakkingen met 85 procent verminderd. Het totale plasticgebruik van het merk in verpakkingen is gedaald tot 10 procent, wat geheel recyclebaar is. Dat schrijft Fashion Network.

De prestatie is onderdeel van het plan van Skechers om milieuvriendelijker te worden. Volgens Skechers voldoet 99 procent van de schoenendozen die ze gebruiken aan de FSC-normen voor verantwoorde materialen. 94 procent daarvan is recyclebaar en al het verpakkingsmateriaal dat het label gebruikt is 100 procent recyclebaar en bedrukt met inkt op basis van soja of water.

“Als het op twee na grootste wereldwijde sportschoenenmerk voor sportschoenen willen we vooruitstrevend zijn in onze verpakking en verzending van ons product”, zegt Michael Greenberg, ceo van Skechers. “Ik ben trots op de voortdurende inspanningen die we leveren om onze footprint te verkleinen naarmate we onze wereldwijde aanwezigheid juist vergroten. Ik kijk uit naar het voortzetten van deze initiatieven terwijl we manieren blijven vinden om onze impact op het milieu te verminderen.”

Bezoek Skechers @ CAST showroom 611

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...