Oprichter Undercover ontwerpt voor 60-jarig jubileum een unieke Dr. Martens schoen

Schoenenlabel Dr. Martens viert dit jaar 60-jarig bestaan. Dr. Martens werkt samen met Undercover, die dezelfde verjaardag met Dr. Martens deelt. Zo werd Undercover 30 jaar geleden opgericht.

Om het 60-jarig jubileum van Dr. Martens te vieren, heeft Takahashi heen one-off op maat gemaakt boeket-patroon ontworpen, die in de binnenkant van de laars is bedrukt. Bloemen zijn een internationaal symbool voor feest, wat het plaatje compleet maakt. Met een gedeelde punk esthetiek en rebelse attitude, hebben Dr. Martens en de Japanse Undercover-oprichter Jun Takahashi altijd al een hechte vriendschap gehad. Het is dan ook niet zo gek dat Jun de eer heeft gekregen om een uniek design te maken dat laat zien wat de 1460 boot voor hem betekent. 

De boots zijn gemaakt van minimalistische, zwart gekleurde Corduroy en afgewerkt met een binnenvoering die bedrukt is met bloemen. Op de neus van de schoen is een ‘S’ en ‘N’ geborduurd, wat als betekenis ‘Spiritual Noise’ heeft. Dit is een befaamde Undercover-slogan. De 1460 Undercover boot is Takahashi’s eerbetoon aan de Britse roots van Dr. Martens. De laars is speciaal gefabriceerd in Engeland, naar de hoogste kwaliteit in de originele Wollaston fabriek waar het voor Dr. Martens in 1960 allemaal begon. 

De 1460 Undercover boot is vanaf 23 mei verkrijgbaar via drmartens.com en geselecteerde winkels.

Meer informatie: www.drmartens.com

Bezoek Dr. Martens in showroom 406 @CAST

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...