Meer klanten welkom in winkels, rond Pasen mogelijk meer versoepelingen

De grotere winkels mogen vanaf dinsdag 16 maart meer klanten ontvangen tijdens het winkelen op afspraak. Ook overweegt het kabinet verdere openstelling van de detailhandel rond Pasen als de omstandigheden dat toelaten.

Tijdens de persconferentie van gisteravond maakte demissionair minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bekend kleine versoepelingen toe te laten voor de detailhandel. Zo mogen er nu nog per verdieping hooguit twee klanten tegelijk komen winkelen maar wordt er vanaf 16 maart gekeken naar de winkeloppervlakte. Winkels van meer dan vijftig vierkante meter mogen één klant per 25 vierkante meter ontvangen, met een maximum van vijftig klanten per winkel. Voor kleine winkels verandert er niets en blijft twee klanten per verdieping de voorlopige norm. De overige voorwaarden blijven hetzelfde: timeslots van minimaal 10 minuten, alleen winkelen en minimaal vier uur tussen het maken van de afspraak en het winkelen zelf.

Verder wil het kabinet bekijken of het verder openen van de winkels rond Pasen weer mogelijk is. Dit biedt hoop voor de detailhandel. De voorwaarde hierin is wel dat het aantal besmettingen niet oploopt en de ziekenhuizen de drukte aankunnen. Het reproductiegetal moet dan rond of onder de 1 liggen.

Bron: RetailNews

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...