CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Geen extra landelijke maatregelen voor winkels

Geen extra landelijke maatregelen voor winkels

Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad vindt het niet nodig dat landelijk wordt besloten om de winkels eerder te sluiten. Ook het afschaffen van koopzondagen ziet hij niet zitten. “Dat zou onrecht doen aan alle steden en dorpen waar het redelijk onder controle was”, zegt hij tegen De Gelderlander

Het Red Team, een groep onafhankelijke deskundigen, pleit juist om niet-essentiële winkels te sluiten. Ook zou er een avondklok moeten komen. De 'Kwakkellockdown' leidt volgens hen niet tot de gewenste daling van het aantal besmettingen.

In België mogen de niet-essentiële winkels vanaf dinsdag weer open. Dat zijn onder meer kleding- en meubelzaken. Er gelden wel strengere voorwaarden. Zo mogen volwassenen niet samen shoppen en moet een winkelbezoek tot een minimum worden beperkt en mogen ze niet langer dan een half uur blijven. Ook zijn mondkapjes nog steeds verplicht.

Drukte in steden
Rond Black Friday was het in sommige steden zo druk dat winkels eerder dicht gingen. Dit was vrijdag en in het weekend het geval in Eindhoven en Dordrecht. In Amsterdam en Maastricht riepen ze ook op om niet meer naar de binnenstad te komen.

De burgermeester van Rotterdam zei zondag dat de 25 burgermeesters van het Veiligheidsberaad hadden gevraagd om Black Friday niet door te laten gaan. Ook zei hij dat het kabinet dit niet nodig vond. Het kabinet meldde zelf al snel dat dit verzoek nooit is gedaan. Het zou juridisch ook lastig zijn en de burgermeesters hebben zelf genoeg bevoegdheden om in te grijpen. Ook voorzitter Bruls gaf zondag aan dat dit verzoek niet is gedaan.

Bron: Retailnews 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...