Duca del Cosma’s ‘King Cheetah’ golf & lifestyle sneaker

‘Afrika lover’ en schoenenproducent Caroline van Wezel heeft in januari 2020 het opvangcentrum voor dieren in Hoedspruit, dat grenst aan het Kruger Park in Zuid-Afrika. Caroline zag in het ‘Hoedspruit Endangered Species Centre’ de zeldzame en prachtige King Cheetah en leerde zij over het fokprogramma om de diersoort in stand te houden. Tijdens de coronatijd bedacht zij dat ze iets moest doen voor deze dieren en adopteerde Caroline een King Cheetah welp en lanceert de limited edition Duca del Cosma golf en lifestyle sneaker die geïnspireerd is op de King Cheetah.

De zeldzame King Cheetah

King Cheetah is een exotisch ogend dier en is één van de zeldzaamste dieren ter wereld. Er zouden nog maar slechts 50 dieren hiervan zijn op de wereld. Men dacht ooit dat de King Cheetah een apart soort was, maar is eigenlijk hetzelfde dier als de ‘gewone’ cheetah het enige wat eigenlijk verschilt is de vacht van het dier. De King Cheetahs komen nog voor in Zimbabwe, Botswana en in het noorden van Zuid-Afrika.

Een ode aan de King Cheetah

Nadat Caroline een bezoek had gebracht aan HESC adopteerde zij een King Cheetah welp en kreeg de naam Duca. HESC staat voor Hoedspruit Endangered Species Centre dat is opgestart door de Zuid-Afrikaanse Lente Roode die is opgegroeid met wees cheetahs. HESC is een unieke natuurvoorziening die zich richt op het behoud van zeldzame, kwetsbare en bedreigde diersoorten, waaronder ook de King Cheetah.

Vervolgens heeft de Italiaanse ontwerper Balovino Mattiazzo, hij is de grondlegger van het merk Duca del Cosma, een ode gebracht aan de zeldzame King Cheetah met een speciale golf & lifestyle sneaker. De schoen is gebaseerd op het Marquessa model waarvan de zool doet denken aan de voetkussens van de cheetah. Deze zool zorgt voor extra grip en stabiliteit dat nodig is voor op de golfbaan. Het chique, zwarte lakleer en het safari beige suède symboliseren de kleuren van de King Cheetah. De schoenen zijn waterdicht en bestaan uit Italiaanse leersoorten. Bij de productie van deze schoenen is geen echte Cheetah huid gebruikt.

Bestel de King Cheetah sneaker en steun HESC

De King Cheetah ladies sneaker kost 189,- en is vanaf september 2020 verkrijgbaar bij de betere golf pro shops, Golfdiva en via de webshop www.ducadelcosma.com. Door de sneaker te kopen steun je automatisch het HESC-project.

Bezoek Duca del Cosma @ CAST showroom 089 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...