Coronapandemie zorgt voor meer verantwoordelijke consumenten

Door de coronapandemie hebben consumenten steeds meer en meer behoefte aan duurzame en verantwoorde producten. Data- en analysebedrijf GlobalData schrijft dit in een persbericht.

De woordvoerder van GlobalData zegt dat de pandemie heeft geleid tot een verantwoordelijke consument die de fast fashion steeds meer de rug toekeren ten gunste van duurzamere producten die zijn ontworpen met een minimum aan afval en vaak zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Onlangs werd onthuld dat 82 procent van wat als kleding- en textielafval wordt beschouwd, daadwerkelijk kan worden vernieuwd en doorverkocht. Dit werd onthuld door de Renewal Workshop die een vierjarig onderzoek hebben lopen over duurzame oplossingen voor kleding- en textielmerken. De toekomst van de toeleveringsketen voor kleding ligt voor het oprapen. Modebedrijven hoeven niet veel verder te zoeken dan wat ze als textielafval beschouwen. Een dergelijke opname zou niet alleen een alternatief bieden, het heeft ook een grote kans van aantrekking op de verantwoordelijke consumenten die steeds duurzamer bezig zijn.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...