Schoenfabriek Van Bommel

Afwezig

Negende Generatie Beheer B.V.

Een hoogwaardige collectie modieuze en sportieve schoenen.

In 1734 startte de familie Van Bommel in Breda, met de productie van handgemaakte kwaliteitsschoenen. Momenteel leiden de broers Reynier, Floris en Pepijn van Bommel als 9e generatie het familiebedrijf.

"Sinds 1734 In 1734 startte de familie Van Bommel in Breda, met de productie van handgemaakte kwaliteitsschoenen. Momenteel leiden de broers Reynier, Floris en Pepijn van Bommel als 9e generatie het familiebedrijf. De van vader op zoon overgedragen kennis wordt tot op de dag van vandaag toegepast bij de vervaardiging van de Van Bommel-schoen.

Sinds 1952 is Van Bommel bij koninklijke beschikking Hofleverancier. De merken Schoenfabriek Van Bommel voert twee merken: Het traditionele ‘Van Bommel’ met een breed scala aan klassiek vormgegeven luxe schoenen en het submerk ‘Floris van Bommel’. ‘Floris van Bommel’ is het merk van een van de 9e generatie Van Bommel-broers die momenteel het bedrijf runnen. Onder het merk ‘Floris van Bommel’ wordt een hoogwaardige collectie modieuze en sportieve schoenen aangeboden.

Floris van Bommel
Floris van Bommel is het creatieve brein van Schoenfabriek Van Bommel. Hij ontwerpt met zijn team de verschillende collecties en staat aan het hoofd van de communicatieafdeling. De ziel die Floris in elk schoenmodel blaast zorgt regelmatig voor de nodige verwarring op de werkvloer. Labelproducenten en zoolproducenten die weigeren een label of zool te maken omdat ze denken in de maling genomen te worden met teksten als ‘FvB. Since 1734, and still got no clue’ of ‘Floris van Bommel Foodwear’, zijn geen uitzondering.

Vakmanschap
Met een historie die terug gaat tot de 17de eeuw mag Schoenfabriek Wed. J.P Van Bommel B.V. zich een van de oudste schoenfabrieken van West-Europa noemen. Al negen Van Bommel-generaties lang dragen vaders de kennis van het schoenmaken over op hun zonen. Met de vele getalenteerde vakmensen die bij Van Bommel werkzaam zijn gaat het net zo. Al eeuwenlang brengen zij hun ervaring en expertise over op nieuwe generaties. Ook nu nog zorgen zij ervoor dat elke Van Bommel-schoen een werkelijk uniek exemplaar is. Dit komt niet alleen door de 280 handelingen en de acht weken productietijd die iedere schoen ondergaat. Het is vooral omdat zij de beste instrumenten gebruiken die er zijn: hun ogen en handen.

Schoenfabriek Van Bommel produceert nog steeds een groot deel van haar collectie in Nederland. De eigen fabriek in Moergestel, Nederland is met haar 140 werknemers gespecialiseerd in de GoodYear-maakwijze."

Contact

Adres

Oisterwijkseweg 40 - 5066 XD Moergestel Postbus 1 - 5066 ZG Moergestel


T 013 5136900
F 013 5136999
E info@vanbommel.nl

www.vanbommel.com

Locatie & plattegrond

Wij zijn te vinden in de showroom(s):
 

Media

Login om deze informatie te zien

Heb je nog geen account? Registreren

Met wie kun je contact opnemen

Login om deze informatie te zien

Heb je nog geen account? Registreren

B2B-shop

Login om deze informatie te zien

Heb je nog geen account? Registreren

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...