CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Werkzaamheden aan het kruispunt Wijkerslootweg-Buizerdlaan

Werkzaamheden aan het kruispunt Wijkerslootweg-Buizerdlaan

De gemeente Nieuwegein gaat het kruispunt Wijkerslootweg/Weg naar de Poort/Buizerdlaan/Batauweg asfalteren. Dit is nodig voor betere verkeersveiligheid en rijcomfort. Tijdens de werkzaamheden is de kruising helemaal afgesloten.

Planning
In verband met de bereikbaarheid van Nieuwegein hebben ze ervoor gekozen de werkzaamheden vooral 's nachts en in het weekend uit te voeren. De werkzaamheden zijn zo ingepland dat ze niet gelijktijdig worden uitgevoerd met de werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de A2.

Het kruispunt zal volledig afgesloten zijn vanaf donderdagavond 3 oktober 20:00 uur. Op maandagochtend 7 oktober 06:00 is het kruispunt weer open.

In de avond/nacht van woensdag 2- op donderdag 3 oktober zullen er voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. Voor deze werkzaamheden hoeft het kruispunt niet helemaal te worden afgesloten en zijn alle richtingen bereikbaar.

Als de werkzaamheden door overmacht niet kunnen doorgaan, worden ze een week later uitgevoerd.

Bereikbaarheid

Tijdens de  werkzaamheden wordt het kruispunt volledig afgesloten voor alle verkeer. Verkeer richting en vanaf Nieuwegein centrum wordt omgeleid via de op- en afritten Nieuwegein-Zuid op de A2 en Kanaleneiland op de A12. Houd hierbij rekening met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten.

OV
Tijdens de werkzaamheden zal buslijn 31 de normale route blijven rijden. Buslijn 74 zal een aangepaste route rijden. Op zowel zaterdag als zondag vervallen de haltes langs de Henri Dunantlaan, de Roerdomplaan en de Buizerdlaan. Meer informatie over de aangepaste dienstregeling van lijn 74 kunt u vinden op de website van U-OV: www.u-ov.info/reizen/omleidingen-enverstoringen.

Overlast
De werkzaamheden zullen overlast met zich meebrengen. Vooral tijdens de eerste nacht wordt geluidsoverlast verwacht. 

Informatie
Mocht je naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, kun je contact opnemen met projectleider Ronald Urban. Bij voorkeur via een e-mail: inforealisatie@nieuwegein.nl.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...