CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Nieuw in showroom 103: Ellesse & British Knights

Nieuw in showroom 103: Ellesse & British Knights

Voor seizoen SS25 zet AFG Group, te vinden in showroom 103, een belangrijke koerswijziging in en richten zij zich op de sportsleisure & sports fashion footwear markt, met een focus op internationale sport fashion merken. Deze strategische heroriƫntatie markeert een belangrijke verandering voor de langere termijn.

Focus op Sport Leisure / Sport Fashion Internationale Merken:

· C R U Y F F – junior Footwear:
AFG Group gaat zich volledig richten op internationale sport fashion footwear markt. Een jaar geleden begon dit succesvolle traject met Cruyff Junior Footwear in samenwerking met Premiuminc, dat zijn eerste introductie in de retailmarkt meemaakte in het seizoen SS24. De collectie bestaat uit een take down van de Cruyff volwassencollectie. “Het eerste seizoen SS24 is voor jongens als meisjes zeer succesvol in de markt geïntroduceerd. Alle klanten die zijn gestart met dit Cruyff Junior hebben het doorgezet naar AW24'', aldus Dennis de Roer.

· Ellesse:
Naast Cruyff Junior Footwear introduceren zij vanaf SS25 ook Ellesse Footwear. Het merk Ellesse is opgericht in 1959 in Italië door Leonardo Servadio en staat bekend om hen stijlvolle sportkleding en -schoenen. Het merk werd in 1994 onderdeel van de Pentland Brands-familie en brengt Italiaanse stijl en maatwerk naar Textiel en Footwear.

· British Knights
Het merk British Knights wordt geherintroduceerd op de Nederlandse markt onder British Knights International B.V. gevestigd in Waalwijk. British Knights staat bekend om zijn sterke verbinding met streetwear en de extreme sportcultuur.
Het merk onderscheidt zich door deze trends te vertalen naar zeer commerciële, aantrekkelijk vormgegeven producten in een prijslevel vanaf € 39,95 tot € 69,95. Hierdoor weet British Knights zowel modebewuste consumenten als sportleisure consumenten aan zich te binden, en speelt het merk in op de voortdurende evolutie binnen het sportleisure segment.

“British Knights groeit elk seizoen op gezonde wijze internationaal. Na een afwezigheid van drie seizoenen op de Nederlandse markt, waarin alle ruis in de markt is verdwenen, richten we ons nu op ontwikkeling met de juiste distributiestrategie voor de lange termijn'', aldus Dennis de Roer.

Ontdek de nieuwste collectie van Cruyff Junior, Ellesse & British Knights vanaf nu in showroom 103, op niveau 0 @ CAST

Wil je meer informatie over deze merken? Bekijk via onderstaande button de merkenpagina's:

Ellesse British Knights Cruyff Junior

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...