CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Achteraf betalen nu ook in de winkelstraat: gemak of risico?

Achteraf betalen nu ook in de winkelstraat: gemak of risico?

Achteraf betalen komt binnenkort naar de winkelstraat dankzij de samenwerking tussen Klarna en Adyen. Lees in dit nieuwsitem meer.

Buy Now, Pay Later
Binnen enkele weken kunnen consumenten in fysieke winkels aankopen doen die ze later kunnen betalen. Tot nu toe was achteraf betalen, ofwel Buy Now, Pay Later (BNPL), vooral online beschikbaar via Klarna. Winkels met een pinapparaat van Adyen kunnen deze optie aanbieden, ook in Europa, Australië en Noord-Amerika, met in totaal 450.000 terminals.

Zorgen om financiële risico's bij achteraf betalen
Maar niet iedereen is het eens met de nieuwe optie om in de winkel achteraf te kunnen betalen. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft aangegeven dat financieel kwetsbare mensen eerder in de problemen komen door uitgestelde betalingen. Daarom zijn er plannen voor betere en strengere leeftijdscontroles, zodat jongeren geen gebruik kunnen maken van BNPL.

Leeftijdscontrole en betalingsrisico's
Klarna zorgt ervoor dat ook in fysieke winkels jongeren niet kunnen glippen; een kredietbureau controleert hun leeftijd. Volgens Klarna kan nog geen 1 procent van de gebruikers zijn aankoop niet terugbetalen. Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bleek deze lente dat 13 procent van de BNPL-gebruikers te maken krijgt met aanmaningskosten, waarvan 4 procent zelfs wordt doorverwezen naar een incassobureau.

Bron: NU.nl

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...