CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Waalwijk investeert 10 miljoen euro in nieuw schoenenmuseum

Waalwijk investeert 10 miljoen euro in nieuw schoenenmuseum

De gemeente Waalwijk gaat 10,04 miljoen investeren in een nieuw schoenenmuseum, meldt de gemeente in een persbericht. De gemeenteraad heeft ingestemd met het investeringsvoorstel, omdat ze verwachten hiermee een flinke boost te geven aan de binnenstad. Als alles volgens plan verloopt, wordt dit najaar gestart met de bouw en gaat het museum eind 2021 open.

Waalwijk is de perfecte plek voor het museum. Dit is, omdat het al jaren bekend staat als het centrum voor schoenen en leer. Beleving, erfgoed, innovatie en eigentijdse ambacht, dat zijn de vier pijlers die centraal staan bij het museum, volgens museumbestuurslid Harrie de Werd. Het ontwerpen van het museum wordt gedaan door het Amsterdamse architectenbureau Civic Architects. Zij moeten ervoor gaan zorgen dat het een eigentijds museum wordt, waar ook plek is voor onderwijs en bedrijfsleven.

Het museum gaat een collectie behouden van 12.000 hedendaagse en historische schoenen uit binnen- en buitenland. Ook heeft het museum een groot aantal machines en gereedschappen voor schoenfabricage en een cultuurhistorische collectie over de leergeschiedenis van de regio.

Heb jij de foto-expositie in CAST in samenwerking met het schoenenmusuem ook al eens bezocht? 
In deze tentoonstelling in samenwerking met het Schoenenmuseum worden 36 foto’s getoond van museumschoenen uit de periode 1984-2019. De foto’s laten zien dat het schoenbedrijf in de jaren ’80 een geheel nieuwe weg insloeg, waarbij design in Nederland plaats bleef vinden maar de productie naar het buitenland verplaatst werd. De tentoonstelling is te vinden in showroom 615.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...