CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Versoepelingen week uitgesteld, mogelijk heropening van de winkels op 28 april

Versoepelingen week uitgesteld, mogelijk heropening van de winkels op 28 april

Uit de persconferentie van gisteren bleek dat een mogelijk heropening van de ‘niet essentiële winkels’ nog op zich laat wachten. Demissionair premier Mark Rutte noemde 28 april als nieuwe datum voor mogelijke versoepelingen. Dit is echter geen ‘harde datum’, werd benadrukt.

Tijdens de persconferentie werd aangekondigd dat er aan een openingsplan gewerkt wordt. Dit plan betreft 5 stappen waarbij uiteindelijk alleen de basisregels overblijven. De opening van de detailhandel valt voor alsnog onder stap 1 en betreft de datum 28 april 2021.

Brancheorganisatie INretail liet voorafgaand de persconferentie al weten dat het uitstel een gigantische klap voor ondernemers is. Ondernemers missen nu precies de weken waarin ze omzet moeten maken om onder andere de leveranciers te kunnen betalen die voor enorme waarde aan collecties hebben geleverd. Er dreigt een derde verkoopseizoen mis te gaan.

INretail zet zich samen met justitie, het NCTV en de vereniging van gemeenten in voor een plan voor 2500 winkelgebieden. Met het winkelprotocol en de aanpak voor de winkelstraten wordt er zowel in het belang van de ziekenhuizen als in het belang van de winkels gedacht. Veilig winkelen is hierin het doel. Volgens INretail moet het kabinet geen dag langer meer wachten.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...