CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Trendpresentatie: A View on Clouds

Trendpresentatie: A View on Clouds

Stijl Retail Design heeft ook dit seizoen weer mooie en inspirerende trendpresentaties voor AW 21/22 gemaakt. De presentaties zijn te bewonderen bij CAST in Nieuwegein. Met de presentaties willen we bezoekers en exposanten inspireren en aansporen om elementen eruit te halen die gebruikt kunnen worden in de winkel.
Inspiratie 

Het uitgangspunt voor de presentaties is om bezoekers van CAST te verrassen. Stijl Retail Design werd geïnspireerd door de trendlezing ‘Room with a view’ van Trendforecaster Jan Agelink. Hij is expert in het signaleren van lifestyle- en consumententrends die voortvloeien uit de grote veranderingen in onze wereld. Het begrip ‘Room with a view’ hing samen met het coronavirus waarin iedereen vaker thuis is geweest dan ooit tevoren. Met de kaders waardoor we naar buiten kijken zijn verschillende trendpresentaties ontworpen. 

Clouds 

De presentatie met lichte tinten, luchtige en zachte vormen zijn een vertaling van de behoefte aan aaibaarheid. In deze moeilijke tijden willen we ons weer veilig voelen en ons wikkelen in grote donzen jassen met hoge kragen (als een ware stads nomade). De mannequins van Hans Boodt die in deze presentatie gebruikt zijn benadrukken het gevoel van lucht door de een gradiënt van blauw naar wit. 

800xclouds.jpg
 
Kopieer elementen uit de presentatie 

Tover je etalage of (statement) wand in de winkel om tot een geweldig inspirerende en wervelende plek waar je klanten graag tijd doorbrengen, waar over gesproken wordt en waar de klanten hun aankopen doen. Natuurlijk hoef je niet de hele presentatie te kopiëren, maar neem elementen over die voor jou werken bij jouw winkel passen. Vergeet niet om in deze presentatie je allerbeste producten te presenteren die passen binnen dit thema.

Tips
  • Heb je geen grote jassen in huis, werk dan net als in de presentatie met kussens en grote lappen gewatteerde stof en wek een suggestie;
  • Maak een paar mooie sfeerfoto’s, zo heb je gelijk content om te delen op je social media kanalen. 

Hoe ziet jouw creatie eruit? 

Ga jij aan de slag met deze DIY? Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! Zet jouw creatie op Instagram en gebruik #castnl. 

Vond je bovenstaand artikel leuk om te lezen? Goed nieuws, volgende week lichten we weer een andere presentatie toe!

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...