Toral gaat met agentuur Studios1307 naar België

Het Spaans-Nederlandse schoenenmerk Toral wil uitbreiden in België, met agentuur Studios1307 als vertegenwoordiger voor de Belgische markt.

Toral gaat samenwerken met agentuur Studios1307 voor verdere expansie in België, met oprichters Isabelle Behits en Hanna Cuppens als de nieuwe gezichten voor de Belgische markt. “Een logische stap na het grote succes in Nederland”, zo schrijft het merk in een persbericht. “Met hun geweldige gevoel voor vernieuwing in de modemarkt zijn Isabelle en Hanna het perfecte team voor uitbreiding in België.”

Bohemian chic

Ondernemers Carla en Bernardino Toral, die naast zakelijk ook privé partners zijn, richtten hun gelijknamige schoenenmerk in 2012 op. De collectie draait om ‘bohemian chic’ vrouwenschoenen met veel kleur en prints, die uitdrukkelijk langer dan een seizoen gedragen kunnen worden. Daarmee wil het merk laten zien dat tijdloze schoenen niet per definitie zwart of sober hoeven te zijn.

Hollands tintje

Toral is een Spaans merk met een Hollands tintje; de oprichters wonen in Nederland. Het bedrijf heeft showrooms in Elche (Alicante), waar ook de collecties worden geproduceerd, en in CAST (Nieuwegein). Carla en Bernardino Toral hebben meer dan 25 jaar ervaring in de schoenenbranche. Ze startten in 1995 met het kinderschoenenmerk Clic! en breidden bijna twintig jaar later uit met vrouwenschoenen. Toral is naast Europa inmiddels ook verkrijgbaar in China, Japan en de Verenigde Staten. Het merk opende in de zomer van 2020 een brandstore in Amsterdam, aan de Willemsparkweg 179.

Studios1307

Studios1307 is onderdeel van het grotere AB Fashion Agency, dat Isabelle Behits en Hanna Cuppens vijf jaar geleden overnamen. Zij zijn al agent voor de kledingmerken Nue Notes, Vibeke Scott, Rue de Tokyo, D’Autan en Lounge Nine evenals de merken La Nouvelle (lingerie, badkleding en homewear) en Indochine (sieraden).

Ontdek de collectie van Toral & Clic! in showroom 465 @CAST

Bron: Schoenvisie 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...