CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Topman Krein Bons zwaait af bij grote liefde vanHaren

Topman Krein Bons zwaait af bij grote liefde vanHaren

Krein Bons stapte niet op het makkelijkste moment bij vanHaren binnen. Toch waagde hij de gok. Na 26 jaar laat de algemeen directeur een gezond bedrijf met tweehonderd winkels in Nederland en België achter.

Het kan vreemd lopen. Krein Bons had de schoenenbranche eigenlijk wel gezien. Maar toen het Waalwijkse bedrijf vanHaren bij hem aanklopte, ging hij toch overstag. ,,Ik zou een paar jaar blijven, zo nam ik me zelf voor", blikt Bons in BN DeStem terug. ,,Het is iets langer geworden.” Bons is nu één van de langst zittende ceo's in Nederland. Ruim 26 jaar hield hij het vol, maar zet er nu per 1 juli echt een punt achter.

Teloorgang van de schoenindustrie

Het bedrijf kent dan ook een rijke historie in Waalwijk. Ivo van Haren begon in 1929 met de productie van schoenen van eigen fabrikaat. Niet veel later opende hij zijn eerste schoenenwinkel in Rotterdam. En daarna ging het snel. In een rap tempo kwamen er winkels bij. Het bedrijf breidde in 1939 uit met één van de grootste leerlooierijen van Nederland. VanHaren leek bezig met een onstuitbare opmars.

Maar ook het Waalwijkse bedrijf ontsnapte niet aan de teloorgang van de Europese schoenindustrie. In 1977 sloot de looierij in Waalwijk de deuren. Uiteindelijk is vanHaren verder gegaan als grootwinkelketen.

Lees het volledige interview in de Ondernemer.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...