CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Timberland en broedplaats KAZERNE openen community garden in Amsterdam Zuidoost

Timberland en broedplaats KAZERNE openen community garden in Amsterdam Zuidoost

In Amsterdam-Zuidoost is vanaf nu in het Reigersbos de ‘Jamgarden Amsterdam’ te vinden, dit is een community garden voor en door de buurt. De Jamgarden is een initiatief van het kleding en footwear label Timberland en maakt ook onderdeel uit van het internationale urban regreening-project van het merk.

Over de hele wereld zet Timberland projecten op met lokale changemakers op die moeten zorgen voor vergroening in stedelijke gebieden. Na Londen is het nu de beurt aan Amsterdam waar het merk de handen ineenslaat met Maru Asmellash, hij is de drijvende kracht achter KAZERNE en medeoprichter van het label TNO. Onder de leiding van Maru geven de buurtbewoners grotendeels zelf invulling en vorm aan de creatieve ontmoetingsplaats.

Jamming

Maru wilt samen met Timberland iets terugdoen voor de buurt waar Maru is geboren en getogen en het creatieve, diverse talen van de community. Ontwerper Brian Juan Pedro, beter bekend als The Parkfather, is de architect van de tuin samen met groenexpert Mahmoed Mohammed. Vrijwilligers uit de buurt hielpen mee. Zo hielpen ze mee met het ontwerpen van de tuin en met het aanleggen van de eerste planten. In de Jamgarden kunnen de buurtbewoners van alles doen, ze kunnen allerlei soorten bomen, planten, groentes en bloemen kweken. Ook wordt er natuurlijk fruit gekweekt om jam van te maken. Daarnaast is de plek ook perfect voor creatieve evenementen, zoals kleine concerten, jamsessies tot oogstfeesten en kookworkshops.

Beeld: Fonk

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...