CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Teva introduceert deze zomer een nieuw icoon binnen haar duurzame S22 collectie: Maak kennis met Zymic

Teva introduceert deze zomer een nieuw icoon binnen haar duurzame S22 collectie: Maak kennis met Zymic

Komende lente viert Teva het seizoen met haar nieuwe "Strap In To"-campagne, waarbij de Teva-community wordt uitgenodigd om mee te doen aan de oneindige mogelijkheden en avonturen van het moderne buitenleven. De campagne moedigt wilde ontdekkingstochten aan en inspireert mensen die hunkeren naar beleving en verbinding, in welke vorm dan ook. De S22-collectie introduceert nieuwe sandalen die geïnspireerd zijn op throwbacks, speelse nieuwe gedetailleerde webbings en frisse versies van oude klassiekers die de innerlijke ontdekkingsreiziger in ons allen oproept.

De Zymic is een prestatiegerichte, comfortabele en duurzaam geproduceerde nieuwkomer van dit seizoen. De Zymic, ook wel Teva's nieuwe moderne icoon genoemd, combineert diverse functies in de meest simplistische vorm, terwijl gebruik wordt gemaakt van top-of-the-line technologie. Afgeleid van Teva's iconische Univeral silhouet en tri-ring constructie, introduceert deze frisse uitvoering een nieuwe, onderscheidende esthetiek in Teva's sportsandalenaanbod. Het comfort van de Zymic is ongeëvenaard, met gedempte webbing bandjes gemaakt van gerecycled polyester en een zacht hielstuk van mesh bovenop een iets verhoogde MaxComf buitenzool gemaakt van een ultra-responsieve mix van nieuw en 20% post-industrieel gerecycled EVA-schuim. De Zymic is klaar voor de lente en is verkrijgbaar in zowel pastel als gedurfde color-blocked kleurstellingen. De Zymic biedt non-stop comfort voor de moderne outdoor lifestyle - het is een sandaal die je misschien wel nooit meer uit wilt doen.

12teva2.jpg

Teva's lifestyle aanbod breidt dit seizoen uit met kleurrijke webbings, vernieuwde buitenzolen, en nieuwe silhouetten. Met fashion en comfort als uitgangspunt tilt de nieuwe Hurricane Ampsole de klassieke Hurricane XLT2 naar nieuwe hoogten met een overdreven buitenzool. De succesvolle Flatforms en Originals komen tot leven met speelse, op picknicks geïnspireerde webbings met kersen, schijfjes limoen en bloesems, die de Teva fans uitnodigen om de vruchten van de zomer geheel in stijl te ontdekken.

Duurzaamheid
In 2020 is Teva voor 100% van haar iconische bandjes overgestapt op traceerbaar, verifieerbaar gerecycled plastic met gebruik van REPREVE®-garen. Sindsdien heeft het merk 40 miljoen plastic flessen behoed voor de afvaloven en ze een betere toekomst gegeven: bandjes die jouw sandalen stevig aan je voeten houden. Zo kunnen ook toekomstige generaties de wilde wereld om hen heen blijven verkennen.

12teva1.jpg

755 ton gebruikte plastic flessen worden gereinigd, versnipperd en vermalen tot kleine pellets. Dat is meer dan 430.000 kilo plastic dat niet in de oceaan terecht komt. De gereinigde en voorbereide pellets worden vervolgens tot garen gesponnen en dat garen wordt verwerkt tot ultrasterk band voor het schoeisel.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag de collectie komen bekijken?

Teva is te vinden in CAST, showroom 205/207.

Bron: FashionUnited

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...