CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

SS23: De 5 belangrijkste kleuren van het seizoen!

SS23: De 5 belangrijkste kleuren van het seizoen!

Trendprognosebureau WGSN en innovatief kleurensysteem Coloro hebben de vijf meest belangrijke kleuren voor het seizoen van Voorjaar-Zomer 2023 bekend gemaakt.

Alle kleuren hebben een eigen betekenis maar ze allemaal één ding gemeen. Ze staan voor positiviteit en optimisme. De vrolijke kleuren focussen op een vorm van welzijn en herstel en benadrukken de behoefte aan natuurlijke genezing, duurzaamheid.

Digital Lavender

Digital Lavender, is de opvolger van Orchid Flower uit 2022. Paars is sinds de afgelopen jaar een onmisbare kleur geworden in de modebranche. De naam Digital Lavender is ontstaan doordat de kleur paars rust oproept. Door de digitale wereld waar we ons nu in bevinden zouden sommige mensen wel wat vaker Digital Lavender mogen dragen.

Sundial

We hebben gezien hoe de ‘cottagecore’ en ‘goblincore’ het afgelopen seizoen in opkomst waren. In 2023 komt de opvolger: Sundial. Sundial is een warme kleur die goed in het rijtje van aardetinten past. Er is afgelopen jaar veel meer belangstelling gevormd voor platteland en natuur. Sundial is hier een perfect voorbeeld van!

Luscious Red

Luscious Red is de meest aanwezige kleur van allen. Het is een rode kleur met een prachtige betekenis. Luscious Red staat voor een ware oppepper die verlangen, kracht en passie toont. Rood is voor alle seizoenen een basiskleur, maar dít rood blinkt er echt uit!

Tranquil Blue

Tranquil Blue is de opvolger van Atlantic Blue (de kleur uit 2022). Er komen natuurlijk betere tijden aan en daar hoort een positieve kleur bij. Met de rustgevende uitstraling is Tranquil Blue hier de perfecte kandidaat voor. Tranquil Blue straalt rust, harmonie en helderheid uit. Iets dat iedereen juist nu nodig heeft.

Verdigris

Verdigris haalt allerlei herinneringen op aan de sportkleding en outdoor artikelen uit de jaren 80. Verdigris is een verfrissende en natuurlijke kleur met groen als uitgangspunt. Bij het zien van Verdigris krijg je gelijk zin om je kaplaarzen aan te trekken en eindelijk dat onkruid te gaan wieden.

 

Bron: FashionUnited

Media: FashionUnited

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...