Shoesme komt met margeverbetering

Dagelijks worden we geconfronteerd met nieuwsberichten over tekorten aan grondstoffen, containerruimte, opslag van goederen en ga zo maar door. Het gevolg: een explosie in (verkoop)prijzen. Ook Shoesme moet hiermee dealen en voelt de toenemende druk op prijs en marge.

“Door exploderende prijzen, veranderende vraag en eisen van de consument komt het verdienmodel van retailers flink onder druk te staan. Om een leidende positie in de markt te kunnen behouden en het marktaandeel van Shoesme verder te laten groeien, kiezen we ervoor, om volledig tegen de stroom in, onze marges te verbeteren. Marges die kunnen oplopen tot wel 2.8” aldus Michiel Slaats en Guus Pigmans. Shoesme hoopt hiermee de retailer een helpende hand te bieden, maar hoopt hiermee ook een groei in loyaliteit en volume van de startorderpositie te realiseren.

De “New Sneaker” -collectie en andere sneakergroepen bij Shoesme komen met een margeverbetering dat kan oplopen tot 2.6. Daarnaast wordt een nieuwe sandalencollectie geïntroduceerd; 100% leer en leergevoerd, en wordt met een marge van 2.8 aangeboden. Deze margeverbeteringen geldt voor een deel van de collectie.

Geen luxe maar realiteit is het devies bij Shoesme
“Als we nu niet ons stinkende best doen om de winkelier te helpen en te ondersteunen, dan is er straks voor niemand nog een toekomst. We doen deze investering voor de toekomst. Wij willen graag de winkelier meenemen in onze ontwikkelingen en proberen op deze manier het verdienmodel te verbeteren” aldus Michiel Slaats en Guus Pigmans.

Wil je hierover meer informatie of heb je vragen?
Neem contact op met Guus Pigmans via 013 – 571 1902 of per mail via guus@shoesme.nl.

Bezoek Shoesme @ CAST showroom 474

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...