CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Schoenmakerij Veens uit Doetinchem is de winnaar van Schoenmakerij van het jaar 2023

Schoenmakerij Veens uit Doetinchem is de winnaar van Schoenmakerij van het jaar 2023

Maandag 13 maart 2023 tijdens De Dag voor de Schoenmaker bij CAST in Nieuwegein is de uitslag van de Schoenmakerij van het Jaar bekend gemaakt.

Schoenmakerij Veens uit Doetinchem won de titel en is daarmee de Schoenmakerij van het Jaar 2023. Eigenaren Richard en Nicole Veens zullen daarmee een jaar lang de ambassadeursrol voor de Schoenmakerij vervullen. En uiteraard ontvingen zij ook de beker en een groot spandoek.

De wedstrijd “De Schoenmakerij van het Jaar” is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Bij deze wedstrijd is de klant van de schoenmaker in eerste instantie aan zet. Ofwel de gunfactor van de klanten is medebepalend.

De jury heeft de uiteindelijke finalisten als volgt geselecteerd:
-    Klanten konden hun Schoenmakerij voordragen d.m.v. reviews op internet en facebook. 
-    Klanten konden het formulier op de website invullen en daarmee hun schoenmakerij voordragen
-    De ondernemer kon zelf een campagne starten met de #SchoenmakerijvhJaar op Social Media. Of zelfs voorgedragen worden door een collega.

Vervolgens zijn er diverse zaken geselecteerd voor een onaangekondigd bezoek van de vakjury waarbij er werd gelet op de kwaliteit van de reparatie in de zaak en de totale uitstraling van de Schoenmakerij en de schoenmaker zelf. Belangrijk is daarbij ook dat het bedrijf een rolmodel voor de schoenmakerij kan zijn en de eigenaar een ambassadeursrol voor de hele branche kan vervullen. De finalisten waren dit jaar weer van hoge kwaliteit.

Na het onaangekondigde jury bezoek kwamen er drie finalisten uit. Deze finalisten zijn 25 februari jl. in het zonnetje gezet d.m.v. een felicitatietour in hun eigen bedrijf.

De winnaar:
Schoenmakerij Veens uit Doetinchem het bedrijf van eigenaren Richard en Nicole Veens is een prachtige zaak, een pure schoenmakerij waar prachtig vakwerk wordt geleverd. Een echt visitekaartje voor de schoenmakerij. Het bedrijf is zowel uit reviews als formulieren naar voren is gekomen. Het wordt geroemd door klanten omdat er altijd “kwaliteit en puur vakmanschap” wordt geleverd. Er wordt hard gewerkt maar er is altijd een vriendelijke glimlach en er wordt ook tijd genomen voor de klant. Daarnaast een jong team dat creatief is en denkt in oplossingen.

De andere prijswinnaars:

2e prijs
Schoenmakerij Paul den Ouden uit Veenendaal is het bedrijf van eigenaar Paul den Ouden. Hij heeft zonder meer een prachtig bedrijf op een hele mooie locatie. Klanten noemen de fijne service en goede kwaliteit. En dat de kennis en vaardigheid echt top is. De jury was onder de indruk van de mooie winkel en kwaliteit van de reparatie. Een goed geoliede machine en bovendien een specialist in het repareren van wandelschoenen. Dat maakt hen bekend en geliefd in niet alleen Veenendaal maar ver daar buiten. Het was ook nog eens echt een nek aan nek race met de nummer één.

3e prijs
Schoenmakerij van Engelen uit Vlijmen. Dit is het bedrijf van de eigenaren Wilco en Miriam van Engelen. Een bedrijf waarbij veelvuldig de consument in actie is gekomen door de formulieren met het idee erachter te gaan stemmen. Wat kwamen er veel mooie en hartverwarmende reacties binnen. Zelfs door één van de klanten benoemd tot “Schoenenfluisteraar”. Geliefd door de klanten én de reparatie is van hoog niveau. Zonder meer een prachtig bedrijf waar je met een gerust hart de schoenen ter reparatie kunt brengen. En de nieuwe generatie in de vorm van dochter Anouk komt eraan. Zij doet dit jaar examen en heeft de liefde voor het ambacht van haar vader geleerd.

Bron: www.schoenmaker.nl

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...