Schoenenindustrie verwacht stijging van 30%.

Volgens de gegevens van Stockapps is de wereldwijde schoenenindustrie in 2027 naar verwachting meer dan 500 miljard dollar waard. In de afdeling ‘atletische schoenen’ zal de snelste groei zijn.

In huidige prognoses wordt aangegeven dat de schoenenindustrie momenteel 365,5 miljard dollar waard is. De verwachting is dat dit de komende 5 jaar nog eens met 30% zal gaan stijgen. Dit komt neer op een stijging van 111 miljard dollar.

Naar verwachting gaat de afdeling ‘atletische schoenen’ het snelst groeien met 6,6%. De verklaring hiervoor is dat steeds meer mensen een gezonder leven willen leiden. Wat een apart rapport ook aangeeft is dat in 2020 de sneaker markt die onder de atletische schoenensector valt meer dan 75 miljard dollar waard is en dat hij naar verwachting tot bijna 98 miljard dollar zal zijn in 2024.

Wat betreft het marktaandeel in deze afdeling, loopt Azië voorop met een markt van 40%, gevolgd Noord-Amerika met een percentage van 30% en Europa met 25%. Daarnaast laten de cijfers van het afgelopen jaar zien dat China, India en de Verenigde Staten de grootste schoenenmarkt hebben, gevolgd door Indonesië, Brazilië en Japan. Wat betreft sportschoenen, behalen de VS, China en het Verenigt Koninkrijk de grootste inkomsten.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...