s. Oliver lanceert duurzame capsulecollectie

S.Oliver Shoes lanceert voor winter 2020-2021 een duurzame capsulecollectie onder de noemer ‘We Care’ met onder meer hoge sneakers, veterlaarzen en hiking- en bikerboots. De schoenen en schoenendozen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Voor de productie is gekozen voor kunstleer van polyurethanen en lijm op waterbasis.

s.Oliver heeft sinds 2019 diverse maatregelen genomen en initiatieven gelanceerd op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hanteert de groep een Code of Conduct (beroepscode, red.) voor zijn leveranciers en fabrieken, die regelmatig worden geïnspecteerd.

Verder is de s.Oliver Group sinds 2015 lid van het Duitse ‘Partnership for sustainable textiles’ en ondertekenaar van het akkoord voor ‘fire and building safety in Bangladesh’. Met andere woorden: daarbij kan de schoenentak niet achterblijven. Dat vindt ook Heiko Hüdepohl, de directeur van Shoe.com. “De s.Oliver Group hanteert zeer hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid en mvo”, stelt hij in een persbericht. “Het is onze ambitie en doel om die standaarden ook in de schoenenproductie te implementeren.”

De zomercollectie 2020, die nu in de winkels ligt, bevat al een aantal lijnen die duurzaam zijn geproduceerd door twee ‘bio-fabrikanten’ uit Italië en Portugal, die uitsluitend met gerecyclede materialen werken. De ‘We Care’-sublijn is een vervolg hierop.

Bezoek s.Oliver @ showroom 266

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...