CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

'Recordgroei' voor mode- en schoenenwinkels

'Recordgroei' voor mode- en schoenenwinkels

In de eerste drie maanden van dit jaar heeft de kledingbranche 91% meer omzet gegenereerd dan dezelfde periode in 2021. In de schoenenbranche betreft deze omzetgroei 66.8%. Na tijden van crisis is dit een mooie groei waarvan we hopen dat deze zich door blijft ontwikkelen.

Inflatie 
De grote omzetgroei in het eerste kwartaal van 2022 is goed nieuws voor de mode- en schoenenbranche. Wat de cijfers van de omzetgroei niet aantonen, zijn de overblijfde problemen van de corona crisis. Inflatie is een voorbeeld hiervan. Producten zijn nu duurder dan in het eerste kwartaal van 2021. De meeste retaillers verwachten nog meer prijsverhogingen.

Tekort aan personeel
Inflatie is niet het enige gevolg van de corona crisis. Bijna 40% van de detaillisten uit de branche gaven bij de start van 2022 aan dat er een tekort is aan personeel en dat dit de belangrijkste belemmering is voor hun bedrijfsvoering. Dit percentage is hoger dan het landelijk gemiddelde van 34%. 

Optimistische groei maar gevolgen na corona crisis zijn nog zichtbaar
Desondanks dat de mode- en schoenenbranche een record omzetgroei maakt, schuilen er dus toch nog problemen achter deze cijfers. Ook het tekort aan personeel zal nog lang voor problemen kunnen zorgen. Het goede nieuws omtrent dit record in omzetgroei doet nog niet alle problemen verdwijnen. Wel lijkt het financieel gezien weer een betere wending te krijgen.

Bron: Textilia 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...