CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Nieuwe schoenenervaring door augmented reality

Nieuwe schoenenervaring door augmented reality

Massimo Dutti, dochterbedrijf van het Spaanse modeconcern Inditex, heeft een virtuele paskamer gelanceerd. Met de zogeheten ‘Shoes Experience’ kunnen klanten de schoenen van het merk digitaal aanpassen.

De functie is toegevoegd aan de reeds bestaande app van Massimo Dutti en werkt met augmented reality. Klanten kunnen verschillende schoenen uit de dames- en herencollectie in de juiste maat selecteren en aan hun winkelmandje toevoegen, waar ze de nieuwe functie vinden. Als ze de Shoes Experience aanklikken en vervolgens hun telefoon op hun voeten richten, worden de schoenen daarop in 3D ‘geprojecteerd’.

massimo-dutti-shoes-experience.jpg

Moederbedrijf Inditex zet al een tijd sterk in op digitalisering, een trend die alleen maar versterkt is door de coronacrisis. Het Spaanse merk zag de online verkoop vorig boekjaar liefst met driekwart stijgen, terwijl ook de winstgevendheid verbeterde. Ook de fysieke winkels is de marktleider volop aan het digitaliseren, wat voor een beter voorraadbeheer en een sterkere klantenervaring zou zorgen.

Bron: Retailnews 
Beeld: FashionUnited 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...