Nieuwe directeur schoenenmuseum Anouk van Heesch

Vanaf 1 december 2020 begint Anouk van Heesch (47) als directeur van het nieuwe schoenmuseum in Waalwijk. “Anouk is een echte verbinder en heeft een stevige persoonlijkheid met bewezen kwaliteiten in het leiden van organisaties met professionals in de culturele sector” laat bestuurslid Harrie de Weerd weten.

Anouk gaat de organisatie uitbreiden en klaarmaken voor de opening van het museum. Ze zal nauw betrokken zijn bij de verdere voortgang en realisaties richting de opening van het nieuwe schoenenmuseum.
Bestuurslid Harrie de Werd is blij dat een directeur van het Kaliber van Anouk is vastgelegd. “We hebben enorm veel en ook stuk voor stuk goede sollicitaties ontvangen op de vacature. Tijdens de gesprekken voelden we direct een klik met Anouk. Het nieuwe schoenenmuseum en Anouk zijn een perfecte match. We kijken uit naar 1 december als ze daadwerkelijk begint en samen met ons het nieuwe schoenenmuseum op de kaart zet.”

Loopbaan Anouk
Anouk heeft zich altijd verbonden gevoeld met de culturele sector. In 2001 begon Anouk haar loopbaan als assistent conservator bij het stedelijk museum in Schiedam. Datzelfde jaar ging ze als conservator aan de slag bij museum Het Valkhof in Nijmegen. Via de Jan van Eyck Academie, waar ze van 2006-2012 als hoofd coördinator artistieke producties werkte, heeft ze van 2012-2016 als zelfstandige gewerkt.in deze jaren begeleidde Anouk als managing director bij Maarten Baas. Maarten Baas wordt gezien als een van de meest invloedrijke autonome auteur-ontwerpers van de 21e eeuw.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...