Nederland gaat op slot

Nederland is vanaf vandaag (15 december) tot en met tenminste 19 januari in een zeer strenge lockdown. Niet-noodzakelijke winkels moeten dicht, dit gaat onder andere over kleding- en schoenenwinkels. De brancheorganisatie INretail vreest voor de toekomst van duizenden ondernemers.

Premier Mark Rutte kondigde een harde lockdown aan in zijn toespraak om het snel stijgende aantal coronabesmettingen onder controle te krijgen. De nieuwe maatregelen zijn sinds 15 december 2020 ingegaan. Niet-noodzakelijke winkels moeten tot en met 19 januari 2021 dicht. Supermarkten, drogisterijen, apotheken, opticiens, audiciens en winkels voor reparatie en onderhoud mogen wel openblijven. Doe-het-zelf zaken mogen afhaalpunten inrichten.

Lange rijen voor winkels
Het nieuws over de lockdown en de winkelsluitingen lekte op maandagochtend. Hierdoor ging iedereen massaal naar de winkels en stonden er op de meeste plekken lange rijen. Veel mode- en schoenenwinkels bleven langer open om nog zoveel mogelijk klanten te kunnen ontvangen.

Belangrijke omzetmaand
De brancheorganisatie vreest voor de toekomst. INretail pleit ervoor dat afhalen op afspraak mogelijk wordt voor alle winkels. Voor veel ondernemers zijn de aangekondigde maatregelen voorbij de grens van wat ze kunnen dragen. De belangrijkste omzetmaand valt weg voor de winkels.

Creatieve oplossingen
Online verschijnen alweer de eerste creatieve oplossingen van winkeliers. Zoals het bezorgen op dezelfde dag, private shopping of afhalen in de winkel. In deze moeilijke tijd is het extra belangrijk om nieuwe oplossingen te bedenken. 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...