Max Krol CEO Xsensible over de nieuwe Hiking collectie

Dit seizoen voegt Xsensible een totaal nieuwe hiking lijn aan hun al bestaande stretchwalker collectie toe. In dit interview lees je waarom de lijn is gekomen en of Max Krol zelf outdoors is.

Hoe ben je op de lijn gekomen?
 “Stretchwalker is enorm populair. Het zijn wat wij intern noemen: city sneakers. Ik hoor van veel mensen dat het hun fijnste schoenen zijn en dat ze overal mee naartoe worden genomen. Op vakantie, voor lange wandelingen. Terwijl hiervoor toch super functionele wandel- en bergschoenen op de markt zijn.”

Niet de meest modieuze schoenen
“Dat klopt, vandaar dat Stretchwalker schoenen zoveel mensen blij maken. Comfort, balanstechnologie én looks samengebracht in een schoen voor urenlang wandelplezier. En daarom ook wilden we de favoriete schoenen van veel mensen ook geschikt maken voor andere draagmomenten. Voor gebruik in oneffen terrein en in de regen of sneeuw. Het beste van meerdere werelden.” 

tussenfoto-jill.png

Betekend dit terug naar de tekentafel?
“Inderdaad. We zijn met het productieteam gaan zitten en hebben de belangrijkste outdoor draagmomenten en -condities in kaart gebracht. Oftewel, wat komt erbij kijken als men de hond uitlaat in het bos, door een nat grasveld loopt, dwaalt over grindwegen of heuvelachtig terrein verkent. Men wil droge voeten in de regen, beschermd zijn tegen opspattend water, solide houvast hebben en stof en vuil buiten houden. Op zich allemaal heel logisch natuurlijk. Maar dat betekent wel dat we nieuwe eigenschappen niet ten koste mochten laten gaan van het comfort, waar Xsensible bekend om staat.” 

Dat was een intensief traject
“Absoluut, maar het is ons gelukt. We introduceren de door onszelf ontwikkelde Dry-X Waterproof Technology. Wat onder meer bestaat uit een van polyester vervaardigd waterdicht membraan die je voeten droog houdt onder alle weersomstandigheden. Per model hebben we gekeken waar in de voering van de schoen het membraan de grootste toegevoegde waarde had. Daarnaast hebben we de toplaag voorzien van een elastisch en duurzaam materiaal die dezelfde rekbaarheid geeft als ons stretchleer. Beide eigenschappen sluiten buitengewoon goed op elkaar aan.”

Zit Dry-X in deze gehele nieuwe lijn verwerkt?
“Ja, in al onze hikingschoenen zit Dry-X verwerkt. Zelfs in onze modieuze dames laars. Een stijlvolle laars en tegelijk uiterst functioneel. Lopen door hoog en nat gras of met je paarden in de wei; je blijft beschermd en komt er goed mee voor de dag. Daar word ik nou blij van.” 

Op welke manier is de Xsensible balansgedachte toegevoegd?
“Onze balanstechnologie werkt in principe het beste in een urban omgeving, op een verharde ondergrond. In het bos is je mobiliteitsmechanisme zoekende om balans te vinden. Ook is je voetafwikkeling dan anders en hecht het balansblokje zich op een andere wijze aan de grond. Daarom stond extra grip creëren met goede antislip voorop. Daar zijn we in geslaagd. We hebben een technisch goed profiel voor de onderzool gevonden mét behoud van balans. Ieder model is apart getest en voldoet aan strenge Europese richtlijnen. Dus we hebben het over duizenden uren testen op houdbaarheid, antislipwerking en op millimeterwerk slijtage.”

Zijn er inzichten naar boven gekomen die jullie niet verwacht hadden? 
"Gedurende het ontwikkelingsproces hebben we gemerkt hoe bijzonder onze balanstechologie eigenlijk is en dat het allemaal nauw luistert. Het variëren met materialen, eenheden en verschillende profielen bleek eens temeer grote invloed op het lopen te hebben. Door proefondervindelijk eigenschappen toe te voegen, juist weg te laten of te verbeteren, hebben we onze balanszolen echt beter gemaakt.”

Goed nieuws voor mensen die liever in de stad blijven
“Dat klopt, de loopervaring zal ook tijdens een dagje shoppen of de Vierdaagse verbeterd zijn. Ik geloof dat we daarmee uniek zijn. Wandelen en hiken kan zo nog leuker worden.” 

Ben je zelf een outdoors mens?
“Zeker, ik wandel graag door de natuur. Door Tirol of de Dolomieten, de bergen trekken me enorm aan. Net als de Waddeneilanden, ik ben er maar wat graag. Om lekker over het strand te wandelen en er tot rust te komen. Ik zou het alleen wat vaker moeten doen. Gelukkig reis ik ook veel voor m’n werk, dus dan geniet ik extra, nieuwe plekken zien en ontdekken.”

Bezoek Xsensible in showroom 460 @ CAST.

Bron: Xsensible.com 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...