Lloyd gaat voor duurzaam in nieuwe mannencollectie

Lloyd heeft de mannencollectie voor winter 2021-2022 uitgebreid met een duurzame lijn. De schoenen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en op verantwoorde wijze geproduceerd.

De duurzame schoenen van Lloyd vormen een nieuwe productgroep binnen de herfst-wintercollectie van het Duitse merk. De schoenen zijn gemaakt van duurzaam gelooid leer en gevoerd met viscose. Het garen is van 100% gerecycled polyester en de veters van duurzaam geteeld katoen. De zolen van rubber en gerecyclede kurk maken de sustainable schoenen in deze productgroep af. Leuk detail is ook het merkteken met jaartal 1888, het jaar waarin het bedrijf is opgericht.

Groeiende vraag
Met de duurzame schoen komt Lloyd tegemoet aan de toenemende vraag naar dergelijke producten. “Lloyd vindt het essentieel om dagelijks na te denken over haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door te kijken hoe we duurzaamheid kunnen optimaliseren”, zegt Björn Wischnewski, brand- en productmanager voor de mannenschoenen van Lloyd Shoes, in een persbericht. “De nieuwe productgroep speelt in op de groeiende vraag naar artikelen waarvan het productieproces op verantwoorde wijze verloopt en gebruik wordt gemaakt van materialen die hulpbronnen sparen.”

Bezoek Lloyd @ CAST showroom 99-101 

Bron: Schoenvisie

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...