CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Lazamani onder vleugels van Hooijer Footwear Group

Lazamani onder vleugels van Hooijer Footwear Group

Het schoenenmerk Lazamani heeft na 25 jaar onder leiding van Franco Jansen en Miranda Schreiner de teugels uit handen gegeven. Eigenaresse Miranda vertelde: ‘Tijden veranderen. Franco overleed, ik merk dat ik ouder word en ondertussen draait de wereld in een razend tempo door. Lang verhaal kort: een jaar geleden belandde er een brief van mijn hand op de mat bij Hooijer.’

Opvallend merk
Lazamani is wereldwijd een gevestigde naam in de schoenenbranche. Die status heeft het schoenenmerk te danken aan haar kleurrijke en speelse ontwerpen. Trouw aan merkwaarden is Lazamani uitgegroeid tot een opvallend merk. De slippers, sandalen, winterboots en laarzen zitten vol details. Ook kent elk item een hoog draagcomfort omdat de collecties volledig van leer worden gemaakt.

Koers 
Na het overlijden van mede-eigenaar Franco Jansen bleef het merk haar koers behouden. ‘Wij stonden echt samen aan het roer en hebben in de loop der jaren een gouden team om ons heen verzameld. Dat Franco er niet meer is, is een groot gemis, zowel zakelijk als privé, maar de boot bleef gewoon doorvaren en de afgelopen seizoenen kregen we veel complimenten op de collecties.' Aldus Miranda Schreiner.

Voortzetten Lazamani
Al meteen tijdens het eerste gesprek zaten Hilko Hooijer en Miranda volledig op één lijn. De collecties van Lazamani zijn sterk en de prijs/kwaliteit-verhouding is goed. Nadat Miranda had aangegeven dat het DNA en de hele werkwijze van het merk ongewijzigd moest blijven, was Hilko het er volledig mee eens. En mede daarom gaat het huidige Lazamani-team autonoom verder, alleen dan onder de vleugels van Hooijer.

Bron: Hooijer Footwear Group

 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...