INretail wil voor iedere winkelier de mogelijkheid om af te halen

INretail wil dat het kabinet zo snel mogelijk toestemming geeft om bij de winkelentree op een afgesproken tijdstip vooraf bestelde en betaalde aankopen af te halen. “We kunnen afhalen veilig organiseren met elkaar, zodat consumenten hun kerstaankopen kunnen doen, de logistieke sector wordt ermee ontlast en de economie blijft zo draaien,” vindt de koepelorganisatie.

“Een afhaalmogelijkheid bij de winkelingang helpt ondernemers te overleven en het kan honderd procent coronaproof georganiseerd worden,” vindt INretail. Het zorgt ervoor dat winkelondernemers in de non-food sector een omzet kunnen maken en de webwinkels die qua logistiek hun maximale capaciteit hebben bereikt worden ontlast. Dit systeem werkte al goed in België en Frankrijk. INretail vindt dat de overheid in twee maten moet meten. Dit omdat consumenten hun aankopen bij bouwmarkten wel mogen ophalen, maar bij andere niet-essentiële winkels mag dit niet.

“Dit beleid is onduidelijk. Zo werk je in de hand dat ondernemers allerlei manieren gaan verkennen om toch een boterham te verdienen. Dat moet je als overheid niet willen en is makkelijk op te lossen met afhaalpunten bij de winkelingang.”

Het huidige pakket van steunmaatregelen is niet voldoende voor de non-food winkels die hun deuren moesten sluiten, stelt de koepelorganisatie. INretail concludeert dat alles in het teken stond van de naderende kerst en dat dit nu afgeschreven kan worden. De TVL-regeling moet de branche specifieker maken en aangevuld worden met een speciale tegemoetkoming voor de kerstvoorraad. Ook vinden ze dat de NOW regeling aangevuld moet worden.

Bron: INretail

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...