INretail: maak TVL toegankelijk voor getroffen branches

INretail pleit voor betere beschikbaarheid van coronaregelingen voor gedupeerde ondernemers. Dit meldt de brancheorganisatie naar aanleiding van de gedaalde omzet bij mode- en schoenenwinkeliers.

Mode- en schoenenwinkels zagen hun omzet in oktober kelderen meldt het CBS in haar publicatie. Het CBS constateerde dat de omzetdaling als gevolg van de tweede gedeeltelijke lockdown voor kledingwinkels 18,9% is en voor schoenenwinkels 17%. INretail haalt uit haar eigen omzetmonitor zelfs nog een grotere omzetdaling bij fysieke schoenenwinkels, namelijk 26%.

De oplossing volgens INretail
Omdat de omzet van de winkels is gedaald roept de brancheorganisatie om de Vaste Lasten of TVL-regeling beter toegankelijk te maken. Nu wordt de gehele retail sector gelijk getrokken. Voor schoenen en kledingwinkels branchecodes toe te voegen is volgens INretail de oplossing. Paul Grotenhuis van INretail: “Nu geldt maximaal 15 procent tegemoetkoming in vaste lasten voor de sector detailhandel, maar mode en schoenenwinkels hebben met veel hogere vaste lasten te maken, namelijk 25 procent en 26 procent. Dit blijkt uit objectieve CBS-statistieken. Ondernemers in de winkelstraten worstelen om te overleven en verdienen een realistischer tegemoetkoming in hun vaste lasten.”

Bron: INretail
Beeld: Pexels

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...