CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

INretail mist positieve punten voor retail

INretail mist positieve punten voor retail

Retailers die knokken om door de corona crisis te komen, vinden in de miljoenennota weinig aanknopingspunten, schrijft INretail in een persbericht. Ze willen meer aandacht vragen voor de wereld achter de macrocijfers.

In de investeringsplannen van de regering en in het derde corona steunpakket wordt onderschat wat een omzet verlies van 15% betekent voor de retail. Het gemiddelde inkomen van zelfstandig winkelier daalt bij zo’n omzetverlies tot het bestaansminimum. Uit onderzoek van INretail blijkt dat 92% van de ondernemers bezorgd is over de impact van corona op de continuïteit van de onderneming. Vanuit de miljoenennota wordt alleen indirect in de retail geïnvesteerd. Juist deze ondernemers verdienen perspectief op kansen en mogelijkheden om te ondernemen, verder te innoveren, te verduurzamen en te digitaliseren. INretail wil meer aandacht voor de wereld achter de macrocijfers en wijst op de maatschappelijke kosten als investeren in de retail niet gebeurt.

 “De sector is al een tijd in transitie en vernieuwt volop. Corona versnelt alles en we hebben een meewerkende overheid nodig om het samen in goede banen te leiden” Aldus INretail in hun persbericht.

De Retail sector levert met 9% van alle banen en 8% van de omzet van alle Nederlandse bedrijven een belangrijke bijdrage aan de economische groei, welvaart en ons leefklimaat. Toch gaan de overheidsinvesteringen in 2021 vooral naar andere sectoren. Het is de vraag of de retail zal profiteren van de berekende extra koopkracht, omdat ook de werkloosheid stijgt en het consumentenvertrouwen matig is.

Bron: INretail 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...