IN MEMORIAM: Meüs van der Poel

Op woensdag 26 januari is Wouter Meüs van der Poel vredig overleden. De meesten kennen hem als één van de oprichters van Podo Linéa en na het onverwachte overlijden van Gerrit Meindersma, als bevlogen voorzitter van deze inkoop- en marketinggroep van Garant. Meüs heeft zich zijn hele werkzame leven voor veel zaken ingespannen. Vooral voor de detailhandel in schoenen.

Meüs heeft voor veel zaken gewerkt naast de zaak die hij zelf heeft opgericht en zaak van Gerrit Meindersma. Later ook als voorzitter van Footfit, de inkoop- en marketinggroep van toenmalig ANWR. Hij heeft zich ook jarenlang ingezet voor de Schoenmakerij als voorzitter van de verenigde organisatie van schoenmakers en als voorzitter van de commissie schoenmakerij van het Hoofd Bedrijfschap Ambachten.

Niet alleen werkte Meüs in de detailhandel van de schoenenbranche. Ook werkte hij schouder aan schouder met Willem Struijs Sr. (oprichter Piedro Schoenen) voor de organisatie Op Gelijke Voet om in Congo gehandicapte kinderen te helpen met orthopedische hulpmiddelen. Om deze kinderen een bestaan in de toekomst te geven. Hij heeft hiervoor van de Congolese regering een hoge onderscheiding mogen ontvangen: Drager van de orde Chevalier d'honneur de merite Congolais.

Beeld: Peter van der Poel

 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...