In Memoriam: INretail voorzitter Anton Sanders

Anton Sanders, topman bij Bruynzeel Keukens en voorzitter van INretail is overleden. Jan Meerman, de algemeen directeur van INretail, werd zondag gebeld met de onwerkelijke mededeling. “Verbijsterd en totaal verslagen zat ik op de bank. Dit kan niet waar zijn,” aldus Jan Meerman. Anton Sanders is overleden op 9 januari 2021 op 54-jarige leeftijd aan een gescheurde aorta.

“Anton was een enorm betrokken voorzitter, die in de vier jaar dat hij in deze rol heeft kunnen functioneren een zeer waardevolle bijdrage heeft geleverd aan INretail. Zijn plotselinge overlijden is een grote schok voor iedereen die betrokken is bij INretail. Werken met iemand als Anton heeft mijn leven verrijkt en ik weet zeker dat vele anderen diezelfde ervaring hebben,” aldus Jan Meerman.

In 2017 werd Anton de voorzitter van INretail. Voordat hij hier begon was hij al als CEO van DKG Group bekend in onze club. In het verleden wat hij ook jarenlang bestuurslid van de Centrale Branchevereniging Wonen.

“Hij was een man die stimuleert en ruimte laat aan de organisatie om dingen te doen waar ze goed in zijn. Hij was een sparringpartner voor velen en zeker ook voor mij als algemeen directeur. Ook merkte je aan hem dat hij zichtbaar plezier had in zijn werk, maar je zag ook wat hem minder zinde. Wij gaan zijn visie, scherpte en ondernemersgeest heel erg missen.” Aldus Jan Meerman.

“In zijn rol als voorzitter bleef hij volkomen wie hij was. Het podium liet hij graag aan anderen over en het belang van de retail sector stond voorop. Zijn collega-bestuurders maakte hij op een natuurlijke manier bewust van hun taak die ieder individueel belang overstijgt. Hij was professioneel en onafhankelijk en kreeg veel respect. Het leek al vanzelf te gaan, maar schijn bedriegt. Aan vergaderingen en overleggen ging een grondige voorbereiding vooraf. Met regelmaat was hij aanwezig in Zeist. In zijn eerste periode zorgde hij er ook voor dat hij het grootste deel van de mensen leerde kennen, zo gingen mensen hem ook zien als een betrokken, benaderbare en belangstellende voorzitter.”

“Wij wensen allen heel veel kracht en sterkte toe.” Namens bestuur, leden en medewerkers,” aldus Jan Meerman.

Bron: Schoenvisie

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...