CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Hoera! Ganter bestaat honderd jaar.

Hoera! Ganter bestaat honderd jaar.

Ganter maakt al 100 jaar 'voetvriendelijke' schoenen. Het Oostenrijkse merk startte in 1922 met het maken van ‘voetvriendelijke’ schoenen en zet onder leiding van de Lorenz Shoe Group verder in op duurzaamheid en innovatie.

‘100 years of favorite shoes’. Met die campagne viert schoenenmerk Ganter het 100-jarig jubileum. Meesterschoenmaker August Ganter kwam in 1922 in het Oostenrijkse plaatsje Waldkirch op het idee om ‘voetvriendelijke’ sandalen te gaan ontwikkelen. Die moesten ondersteuning op de juiste punten bieden, maar vooral veel ruimte geven om de voet op een natuurlijke manier te laten afwikkelen. “Alsof je met blote voeten op een zachte ondergrond loopt”, aldus het merk in een persbericht. Dat concept werkte Ganter samen met een lokaal bekende dokter verder uit. Het schoenenbedrijf heeft qua innovatie sindsdien niet stilgezeten en introduceerde onder meer de speciale Aktiv-lijn, die het postuur en de afrol aanmerkelijk verbeteren, en de Sensitiv-lijn voor gevoelige voeten.

Nog steeds een Oostenrijks bedrijf

Ganter werd in 2000 ingelijfd door de Lorenz Shoe Group, dat ook Högl en Hassia in het portfolio heeft. Patrick Lorenz is sinds 2008 managing director. Nu zetelt het merk in de Oostenrijkse regio Taufkirchen an der Pram. De productie vindt plaats in de eigen fabriek in Martfü, Hongarije. Een stad met een lange traditie als het gaat om schoenmaken. Bovendien voorzien de warmwaterbronnen in het gebied de fabriek van duurzame (geothermische) energie.

Natuurlijke materialen

Een andere pijler binnen de strategie is duurzaamheid. Ganter gebruikt plantaardig gelooid leer, afkomstig van huiden die een bijproduct zijn van de vleesindustrie. De voetbedden zijn van kurk. Dit materiaal wordt gemaakt van de schors van kurkeiken, zonder dat de bomen daarvoor gekapt hoeven worden. Voor de verpakkingen is gekozen voor gerecycled karton. Verder verwerkt Ganter leerrestanten in nieuwe collecties en heeft het merk een eigen reparatieservice voor zijn schoenen. Het bedrijf zet zich ook buiten de eigen organisatie in voor het milieu, met de sponsering van bijenkasten en steun aan het project ‘Reason for hope’ voor herintroductie van de bedreigde kaalkopibis in Noord-Europa.

Bezoek Ganter @ CAST showroom 109

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...