Grote daling bezoekers sinds mondkapjes advies.

Sinds afgelopen week geldt het advies om een mondkapje te dragen in winkels. Daarnaast wordt er ook aanbevolen om alleen naar de winkels te gaan. Uit een peiling van INretail blijkt dat 58% van de ondernemers hierdoor een daling in het bezoekersaantal en de omzet constateert.

Amsterdam en Rotterdam worden hierdoor het hardst geraakt. Volgens een analyse van INretail blijkt dat deze steden 38% minder bezoekers trokken en de omzet gemiddeld 30% lager is dan in dezelfde week in 2019.

Van de modewinkels blijkt dat 40% zich ernstig zorgen maakt en sportwinkels 38%. Verder halen non-food retailers alles uit de kast om te overleven in de coronatijd. Na de persconferentie van vorige week heeft nog eens 64% van de ondernemers de details in haar veiligheidsbeleid aangescherpt. Alles wordt gedaan om een tweede lock down te voorkomen.

Verder is INretail verontrust over de mogelijke beperking van de van de openingstijden. Volgens hun heeft het een compleet averechts effect. Juist bevelen retailers aan om ruimere openingstijden aan te schaffen, daarmee zorg je voor mee spreiding van klanten. Dit gebeurt al in steeds meer gemeentes. Hiermee wordt er een veilige winkelomgeving behouden voor klanten en medewerkers. Daarnaast vindt INretail dat het van wezenlijk belang is voor het behoud van de leefbaarheid in de dorpen en steden.

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...