Huurverlichting voor winkeliers

Vastgoed en retail zaten al weken om tafel om nieuwe richtlijnen op te stellen voor hulp in de corona crisis. De huur in de retailsector wordt voor een deel kwijtgescholden.

Jan Meerman, bestuurdslid van Detailhandel Nederland, is te horen in een fragment van BNR radio. Er is afgesproken om de pijn samen te dragen. De huur over april en mei wordt voor 50 procent kwijtgescholden en de huur over juni wordt voor 50 procent uitgesteld tot het voorjaar van 2021. De deal zou eigenlijk voor iedereen moeten gelden, zegt Meerman, maar als verhuurder en huurder afspraken op maat maken, is dat natuurlijk ook prima.

Dringend advies

Verhuurders zijn niet verplicht zich aan de richtlijn te houden, maar de afspraak geldt wel als een dringend advies. Op die manier kan rust worden gecreëerd en tegelijk kan het gesprek gaande worden gehouden voor de periode na 1 juli. En Meerman zegt: 'Ik denk dat je als verhuurder een hele slechte case hebt als je de huurder gaat aanspreken op volledige betaling van de huur, want dat lijkt me niet houdbaar voor een rechter.'

Bron: BNR 
Beeld: Retailtrends

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...