CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

G-III Apparel Group neemt Karl Lagerfeld over

G-III Apparel Group neemt Karl Lagerfeld over

Het modemerk Karl Lagerfeld is over genomen door de modegroep G-III Apparel Group. De overname van het modemerk zou in het derde kwartaal van dit jaar moeten zijn afgerond. Met het volledig eigendom van Karl Lagerfeld voegt G-III Apparel Group het merk toe aan haar portfolio met onder meer internationaal bekende merken als DKNY, Donna Karan, Calvin Klein en Tommy Hilfiger.

Verdere groei

G-III Apparel Group zet als nieuwe eigenaar in op verdere groei van het merk. CEO Morris Goldfarb zegt over de overname: “Sinds we in 2015 een belang in het merk hebben, hebben we Karl Lagerfeld uitgebouwd tot een belangrijk en snelgroeiend onderdeel van ons bedrijf. De overname van dit visionaire merk is een voortzetting van deze succesvolle samenwerking én in lijn met een van onze belangrijkste speerpunten: meer merken en hun licentiemogelijkheden in ons directe eigendom en verdere diversificatie van onze wereldwijde aanwezigheid.”

Getalenteerd team

Na de overname gaat G-III Apparel Group verder met het team dat de afgelopen jaren aan de collecties van Karl Lagerfeld werkte. “We hebben veel respect voor het ervaren en getalenteerde team van Karl Lagerfeld, met wie we de afgelopen zeven jaar nauw hebben samengewerkt”, zegt Goldfarb. “Dit team, in combinatie met de expertise van G-III, zal het wereldwijde potentieel van het merk naar verwachting verder ontsluiten.”

Hand in hand met Karl

De wereldberoemde modeontwerper Karl Lagerfeld richtte zijn gelijknamige merk bijna veertig jaar geleden op. De CEO van het merk Pier Paolo Righi anno 2022 zegt vertrouwen te hebben in de toekomst van het merk. “In de loop van meer dan een decennium hebben we een veelzijdig modehuis en een sterk bedrijf ontwikkeld waarvan we geloven dat het klaar is voor aanzienlijke groei. Karls oorspronkelijke visie voor het merk was om mensen over de hele wereld te inspireren om zich bij zijn universum aan te sluiten en ik ben ervan overtuigd dat hij trots zou zijn op hoe zijn visie en passie tot leven zijn gekomen.”

Ook benieuwd naar met merk Karl Lagerfeld? Bezoek dan showroom 004 & 005 @ CAST.

Bron: Schoenvisie  

Beeld: Schoenvisie  

 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...