CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Fysiek winkelen vs. online winkelen

Fysiek winkelen vs. online winkelen

In dit nieuwsitem gaan we in op de voordelen van fysieke winkels versus online winkelen. En door middel van welke strategieën kunnen we consumenten juist naar de fysieke winkels trekken? Lees snel verder!

Het winkelgedrag van consumenten is moeilijk te voorspellen en switcht geregeld tussen online shoppen en een fysiek winkelbezoek. Hieronder worden de redenen om wel/niet naar de fysieke winkel te gaan benoemd. 

5 redenen om wel naar een fysieke winkel te gaan:

 1. Directe productervaring:
  Klanten kunnen producten fysiek zien, aanraken en uitproberen voordat ze tot aankoop overgaan.
 2. Directe hulp van verkoopmedewerkers:
  Klanten kunnen hulp en advies krijgen van verkopers bij het maken van beslissingen.
 3. Onmiddellijke bevrediging:
  Klanten kunnen hun aankopen direct meenemen, zonder te hoeven wachten op verzending.
 4. Sociale interactie:
  Sommige consumenten genieten van de sociale ervaring van winkelen en het interactieaspect met andere klanten.
 5. Retourneren en ruilen:
  Klanten kunnen gemakkelijker producten retourneren of ruilen in fysieke winkels dan online.

5 redenen om niet naar een fysieke winkel te gaan:

 1. Gemak:
  Online winkelen biedt het gemak van winkelen vanuit huis, op elk gewenst moment, zonder de noodzaak om te reizen.
 2. Breed assortiment:
  Online winkels bieden vaak een grotere verscheidenheid aan producten dan fysieke winkels, vooral voor nicheproducten.
 3. Prijsvergelijking:
  Consumenten kunnen online gemakkelijk prijzen van verschillende verkopers vergelijken om de beste deal te vinden.
 4. Geen wachtrijen:
  Online winkelen elimineert de noodzaak om in de rij te staan voor kassa's of drukke winkels te navigeren.
 5. Bezorggemak:
  Producten worden rechtstreeks naar de deur van de consument verzonden, wat tijd en moeite bespaart.

Deze argumenten kunnen variëren afhankelijk van individuele voorkeuren, productcategorieën en specifieke situaties, maar ze bieden een algemeen overzicht van de overwegingen van consumenten bij het kiezen tussen fysiek en online winkelen. Om consumenten weer terug naar de fysieke winkel te krijgen, kunnen verschillende strategieën worden toegepast via campagnes en middelen:

 • Verbeterde klantervaring:
  Investeer in training van personeel om uitstekende klantenservice te bieden. Creëer een gastvrije en aantrekkelijke winkelomgeving die consumenten aantrekt en hun verblijf in de winkel aangenaam maakt.
 • Unieke aanbiedingen en kortingen:
  Bied exclusieve kortingen, deals of promoties aan die alleen geldig zijn in de fysieke winkel. Dit kan consumenten aanmoedigen om de fysieke locatie te bezoeken om van deze voordelen te profiteren.
 • Evenementen en activiteiten:
  Organiseer speciale evenementen, workshops, demonstraties of proeverijen in de winkel om consumenten aan te trekken en een beleving te bieden die ze online niet kunnen krijgen.
 • Lokale marketing:
  Richt marketingcampagnes specifiek op de lokale gemeenschap om de banden met buurtbewoners te versterken en loyaliteit op te bouwen. Dit kan via lokale advertenties, sponsoring van evenementen of samenwerkingen met lokale bedrijven.
 • Digitale integratie:
  Maak gebruik van digitale middelen zoals sociale media, e-mailmarketing en gepersonaliseerde advertenties om consumenten te informeren over speciale aanbiedingen, evenementen en nieuwe producten in de fysieke winkel.
 • Click-and-collect services:
  Bied de mogelijkheid voor consumenten om online producten te bestellen en deze vervolgens in de fysieke winkel op te halen. Dit kan hen aanmoedigen om de winkel te bezoeken en mogelijk extra aankopen te doen.
 • Verbeterde voorraadbeheer:
  Zorg ervoor dat de winkel altijd voldoende voorraad heeft van populaire producten en dat het assortiment regelmatig wordt vernieuwd om consumenten steeds nieuwe redenen te geven om terug te komen.

Door deze strategieën toe te passen in campagnes en middelen, kan het consumenten aanmoedigen om weer terug te keren naar de fysieke winkel en daar te blijven winkelen.Het creëren van ambassadeurs onder klanten kan een krachtige strategie zijn om consumenten terug naar de fysieke winkel te krijgen. Ambassadeurs zijn tevreden klanten die loyaal zijn aan het merk en positief praten over hun ervaringen met anderen.

Hier zijn enkele manieren waarop het creëren van ambassadeurs kan helpen:

 • Mond-tot-mondreclame:
  Tevreden klanten zullen hun positieve ervaringen delen met vrienden, familie en collega's, waardoor ze worden aangemoedigd om de fysieke winkel te bezoeken.
 • Online reviews en aanbevelingen:
  Ambassadeurs kunnen ook hun ervaringen delen via online reviews, sociale media en andere online platforms, waardoor een bredere groep potentiële klanten wordt bereikt en aangemoedigd om de winkel te bezoeken.
 • Betrouwbaarheid en vertrouwen:
  Klanten vertrouwen vaak op de mening van anderen bij het nemen van aankoopbeslissingen. Ambassadeurs die hun vertrouwen in het merk tonen, kunnen andere consumenten overtuigen om de fysieke winkel te bezoeken.
 • Beloningen en incentives:
  Beloon ambassadeurs met speciale kortingen, exclusieve aanbiedingen of andere incentives om hen te bedanken voor hun loyaliteit en om hen aan te moedigen om hun positieve ervaringen te blijven delen.
 • Community-building:
  Creëer een gemeenschap rondom het merk waarin ambassadeurs zich gewaardeerd en betrokken voelen. Dit kan worden bereikt door middel van evenementen, loyaliteitsprogramma's en exclusieve previews of uitnodigingen.
 • Het creëren van ambassadeurs vereist een consistente focus op klanttevredenheid, kwaliteit van producten en klantenservice. Door te investeren in het opbouwen van sterke relaties met klanten en hen aan te moedigen om ambassadeurs van het merk te worden, kan het aantal bezoeken aan de fysieke winkel toenemen en kan de algehele merkloyaliteit worden versterkt.

Het creëren van ambassadeurs vereist een consistente focus op klanttevredenheid, kwaliteit van producten en klantenservice. Door te investeren in het opbouwen van sterke relaties met klanten en hen aan te moedigen om ambassadeurs van het merk te worden, kan het aantal bezoeken aan de fysieke winkel toenemen en kan de algehele merkloyaliteit worden versterkt.

Dit nieuwsitem is samengesteld met behulp van CHAT GPT. 

 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...