CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Een kijkje in de schoenenkast van de gemiddelde Nederlander

Een kijkje in de schoenenkast van de gemiddelde Nederlander

Er is altijd wel een reden om een nieuw paar schoenen aan te schaffen. Maar hoeveel van deze aangeschafte schoenen dragen we uiteindelijk? En hoeveel paar blijven er in de kast? Online Stijlgids Dresscode.nl ondervroeg ruim 5.400 Nederlanders naar hun koop- en verzamelgedrag op het gebied van schoenen.

Surprise: vrouwen hebben veel meer schoenen dan mannen!
Niet geheel verrassend: uit het onderzoek komt naar voren dat vrouwen over het algemeen een grotere schoenenverzameling hebben dan mannen. Zo zegt ruim de helft van de vrouwen (58%) meer dan 10 paar schoenen te hebben.

Dit percentage is beduidend lager onder mannen (28%).
38% van de mannen neemt genoegen met minder dan vijf paar schoenen. Een dergelijke relatief kleine schoenencollectie komt bij vrouwen veel minder vaak voor. Slechts 15% van de vrouwen heeft minder dan vijf paar schoenen in de kast liggen.

Vrouwen laten veel meer schoenen ongebruikt in de kast staan
De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft een flinke schoenenverzameling. Dit betekent echter niet dat al deze schoenen daadwerkelijk op regelmatige basis gedragen worden. 42% van de vrouwen geeft aan minimaal 5 paar schoenen ongebruikt in de kast te hebben staan. Onder mannen is dit percentage ‘slechts’ 23%. De meeste mannen laten maximaal 2 paar schoenen ongebruikt (56%).

Nederlanders hechten meeste waarde aan comfort


Uit het onderzoek blijkt dat de voornaamste reden om bepaalde schoenen in de kast te laten staan het gebrek aan comfort is. In totaal geeft 61% van de vrouwen en 44% van de mannen aan dat de ongebruikte schoenen simpelweg niet lekker zitten; bijvoorbeeld doordat de verkeerde maat is gekocht.

Bron: Dresscode.nl 

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...