CAST Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes & trends in de schoenenbranche.

Een kijkje achter de schermen van de ontwikkeling van 'the Coco Tess'

Een kijkje achter de schermen van de ontwikkeling van 'the Coco Tess'

Wist je dat elke VIA VAI schoen een uniek verhaal heeft en een hele weg aflegt voordat deze verkrijgbaar is in de winkel of online? VIA VAI neemt je mee achter de schermen van de ontwikkeling van 'the Coco Tess'.

Fashion inspired
Geïnspireerd door wereldwijde trends en invloeden, ontstaat de collectie van VIA VAI nog altijd aan de tekentafel in Kaatsheuvel. Het verhaal van Coco Tess start ver voor onze eerste ontmoeting. Ruim een jaar geleden, aan een lange zwarte tafel, brainstormden VIA VAI designers over opkomende fashion trends. Toen al wisten zij dat het modebeeld van dit najaar zou worden beïnvloed door mijn favoriete blockbusters series: The Crown en The Queens Gambit.

viavaishoes-2.jpg

Met deze inspiratie in het achterhoofd zijn de VIA VAI designers aan de slag gegaan. Van fashion moodboards tot luxe materialen en uiteindelijk het ontwerp van de schoen. Na verschillende schetsen was de Coco daar. 

viavaishoes-3.jpg

De basis van de Coco wordt tot in de laatste details tot perfectie gebracht. De luxe materialen worden zorgvuldig gekozen en ieder stukje stof of leer wordt verzilverd alsof het puur goud is. De Coco Tess verwondert door haar design, texturen en unieke materialen.

The beginning of the love story
Daar is ze dan, de Coco Tess. Een comfortabele, gladleren sneaker met een chunky zool en romantische brogue details. "Ze past perfect bij mijn stijl dankzij de mix van vrouwelijk, stoer en romantisch. De decoratieve perforaties in het leer zorgen voor een klassieke touch". De designers zetten hun handgetekende schets om in een technische tekening. Vanaf dat moment wordt Coco tot leven gebracht in Portugal. Eenmaal geproduceerd in Portugal is de Coco Tess klaar om alle harten te veroveren. Ben jij klaar voor deze nieuwe sneaker love story?

Ontdek de nieuwste collectie van VAI VAI @ CAST showroom 002

Meer nieuws

Zoek een merk

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...